Σφραγίστηκε το αναψυκτήριο που λειτουργούσε στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου. 

 

Μετά και την πρόσφατη ανακίνηση του ζητήματος από τη LiFO, το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες πως η επιχείρηση στον αρχαιολογικό χώρο κλείνει εξαιτίας σοβαρών «τεχνικών και διαχειριστικών λόγων». Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου το μίσθωμα της επιχείρησης είχε λήξει από το 2016, αλλά ο επιχειρηματίας που είχε αναλάβει από το 2014, εξακολουθούσε να λειτουργεί το αναψυκτήριο καταβάλλοντας έναντι του ενοικίου στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων.

  

Αυτή η πρακτική είχε ως αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευθεί οφειλές άνω των 100.000 ευρώ και το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΠ αποφάσισε τη διοικητική αποβολή του. Οι ίδιες πηγές αποκαλύπτουν ότι στο κλείσιμο της επιχείρησης συνέβαλε η πολεοδομία Σύρου αφού το κτίριο του υπουργείο που στέγαζε το αναψυκτήριο είχε διάφορα προβλήματα, για τα οποία ο μισθωτής είχε ενημερωθεί χωρίς να ανταποκριθεί. Το ζήτημα παραπέμφθηκε στην πολεοδομία που έκρινε ως ακατάλληλο το κτίσμα. 

 

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου υποδέχτηκαν θετικά το κλείσιμο της επιχείρησης, καθώς υπήρχαν πολλά παράπονα και για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και των υποδομών υγιεινής. Ωστόσο το ζήτημα αποκαλύπτει τα προβλήματα και τη δυσλειτουργία του Δημοσίου απέναντι σε τέτοιες περιπτώσεις. 

 

 

Το ΚΑΣ ενέκρινε πριν μερικές ημέρες τη λειτουργία δύο προκατασκευασμένων αναψυκτηρίων στη Δήλο, που θα ανοίξουν όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στελέχωσής και προμήθειας προϊόντων αλλά αυτό δεν θα γίνει πριν τον Ιούνιο. Έως τότε, ο οργανισμός ΝΕΟΝ θα προμηθεύει τη Δήλο με νερό.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr