Δίκη ψευτογιατρού: Απών από το δικαστήριο -Δήλωσε ότι νοσηλεύεται με κορωνοϊό

Ψευτογιατρός Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Απών από την δίκη του ήταν ο «ψευτογιατρός», καθώς όπως δήλωσε νοσηλεύεται με κορωνοιό στον Ευαγγελισμό και οι συνήγοροί του δεν έχουν εξουσιοδότηση να παραστούν στο δικαστήριο.

Όπως ενημέρωσαν οι συνήγοροί του, ο εντολέας τους εισήχθη το Σάββατο στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Γι΄αυτό ήταν και αδύνατο να λάβουν εξουσιοδότηση για την παράστασή τους. Κάλεσαν, δε, το δικαστήριο να επικοινωνήσει με το νοσοκομείο, για να επιβεβαιώσει την εισαγωγή του εντολέα τους. Οι συνήγοροι του «ψευτογιατρού» ζήτησαν, δε, να διακοπεί η δίκη μέχρι να αναρρώσει ο ασθενής καθώς τόνισαν πως ο κατηγορούμενος επιθυμεί να παραστεί στη δίκη του.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Πολιτικής Αγωγής που έκανε λόγο για «παρελκυστική τακτική» του κατηγορούμενου για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών βαριά ασθενών.

«Έχουμε ανθρώπους που έχουν χάσει τα παιδιά τους, έρχονται από την επαρχία, πολλοί δεν έχουν χρήματα, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Να απορριφθεί το αίτημα του κατηγορουμένου διότι δεν υπάρχει αίτημα. Από την προηγούμενη συνεδρίαση, επί έντεκα μέρες, υπήρχε επαρκής χρόνος για να πάρουν οι δικηγόροι του το πιστοποιητικό», τόνισε ο δικηγόρος των οικογενειών των δύο ανηλίκων θυμάτων του «ψευτογιατρού», Δημήτρης Κουσιουρής.

Ωστόσο, το δικαστήριο είχε να αντιμετωπίσει και το θέμα του χώρου της δίκης, το οποίο έθεσαν οι συνήγοροι. Υπήρξε έντονη διαμαρτυρία ότι ο χώρος που διεξάγεται η δίκη είναι αρκετά μικρός και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μίας δίκης με 17 κατηγορούμενους εν μέσω πανδημίας. 

Οι συνήγοροι επισήμαναν ότι παραβιάζεται ο νόμος καθώς στη συγκεκριμένη αίθουσα δεν επιτρέπονται πάνω από 30 άτομα: «Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, οι ένορκοι κάθονται στις θέσεις των δικηγόρων, οι δικηγόροι στις θέσεις του ακροατηρίου, είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον» είπαν στο δικαστήριο. Η πρόεδρος τους απάντησε πως έχει υποβάλει αίτημα στην διοίκηση του Πρωτοδικείου.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 25 Νοεμβρίου προκειμένου να δοθεί εξουσιοδότησή του προς τους συνηγόρους του για τον εκπροσωπήσουν στη διαδικασία.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ