Ξεκίνησε το τελευταίο στάδιο της δίκης της Χρυσής Αυγής, που θα κρίνει ποιοι από τους 57 ενόχους θα οδηγηθούν στη φυλακή και ποιοι θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, έως την εκδίκαση της έφεσης.

 

Στην σημερινή ακροαματική διαδικασία το ζήτημα που θα κυριαρχήσει θα είναι αυτό της ανασταλτικής δύναμης της έφεσης. Νομικοί εκτιμούν πως η διαδικασία δεν θα ολοκληρωθεί σήμερα, αφού στο δικαστήριο θα προσέλθουν μάρτυρες από την πλευρά των καταδικασθέντων που θα επιχειρηματολογήσουν για την αναστολή ποινών.

 

Τι θα ακολουθήσει

 

Στη συνέχεια, η εισαγγελέας θα ανακοινώσει την δική της πρότασή επί των αναστολών για κάθε έναν από τους ενόχους και θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Κατόπιν το δικαστήριο θα αποσυρθεί για να λάβει την τελική απόφασή του. 

 

Η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, πρότεινε τη συγχώνευση χρηματικών ποινών στα 1.300 ευρώ για τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό και Θεόδωρο Στέφα (σ.σ οι χρηματικές ποινές των δύο καταδικασθέντων, δεν συγχωνεύτηκαν χθες).

 

Το δικαστήριο είχε επιβάλει χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για παράνομη οπλοκατοχή και 600 ευρώ για παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων, στον καθένα.