Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: «Δεν ειδοποιήθηκε κανένας στο Κόκκινο Λιμανάκι» - Επιζήσαντες μιλούν

Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: «Δεν ειδοποιήθηκε κανένας στο Κόκκινο Λιμανάκι» - Επιζήσαντες μιλούν Facebook Twitter
0

Συνεχίζεται για μια ακόμη ημέρα η συνεδρίαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου συγκλονίζουν με τις καταθέσεις μαρτύρων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Μάχη με τα κύματα 

Ο μάρτυρας Αλέξανδρος Φλώρος πάλεψε με τα κύματα καταφεύγοντας στη θάλασσα για 5 ώρες μαζί με την οικογένειά του δραπετεύοντας από τον όλεθρο την στιγμή που το σπίτι του καταστράφηκε ολοσχερώς. «Όσο περνούσε η ώρα η ορατότητα μειωνόταν. Ο καπνός είχε φτάσει να είναι έντονος και είπαμε να πάμε προς τη θάλασσα».

Ο μάρτυρας περιγράφει την αγωνία τους: «Σταματήσαμε να πατώνουμε όλοι, δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε, πάμε κι άλλο μέσα, κι άλλο μέσα. Χάσαμε στεριά. Δυστυχώς οι συνθήκες ήταν πολύ άσχημες. Κολυμπάγαμε, κολυμπάγαμε, προσπαθούσαμε να μείνουμε ενωμένοι, να είμαστε σε απόσταση που να βλέπουμε τον άλλον. Κάποια στιγμή τα πράγματα δυσκόλεψαν διότι άρχισε να νυχτώνει. Βλέπαμε τα αεροπλάνα που ήταν χιλιόμετρα πάνω και νομίσαμε ότι ήρθαν να μας σώσουν. Αυτό γινόταν συνέχεια. Κάποια στιγμή η γυναίκα μου λέει, «αυτό ήταν…».

Η λύτρωση ήρθε σύμφωνα με τα λεγόμενά του από ένα ψαροκάικο που τους εντόπισε. «Δίπλα στα ασθενοφόρα ήταν πλαστικές σακούλες μαύρες με νεκρούς. Η κόρη μου είπε «μπαμπά τι να πάω να πω για το μάτι μου, δεν βλέπεις τι γίνεται τώρα;» τονίζοντας πως όλη αυτή η κατάσταση τους δημιούργησε πολλά προβλήματα και μέχρι σήμερα συμβουλεύονται ψυχολόγο.

Μάρτυρας: Δεν ειδοποιήθηκαν στο Κόκκινο Λιμανάκι

Ο μάρτυρας, Ιωάννης Χατζηαθανασίου, ο οποίος έχασε την αδελφή του που έμενε στο Κόκκινο Λιμανάκι καταγγέλλει πως δεν ειδοποιήθηκε κανείς. «Η αδελφή μου απανθρακώθηκε. Έμενε στο Κόκκινο λιμανάκι. Δεν ειδοποιήθηκε κανένας, ούτε εγώ ειδοποιήθηκα για την πυρκαγιά. Κινδύνευσα κι εγώ αλλά ευτυχώς όταν πλησίασε το σπίτι μου στη Ραφήνα, η φωτιά είχε κατευναστεί» τόνισε ο μάρτυρας, ο οποίος είπε ότι είδε μία ρίψη ελικοπτέρου στις πέντε παρά πέντε.

Από την πλευρά του ο τραυματίας με εγκαύματα, Κωνσταντίνος Χατζησταματίου, αναφέρει: «Γύρω στις 6 το απόγευμα, άρχισαν να πέφτουν μεγάλες καύτρες και η φωτιά ήταν σχεδόν μέσα στην αυλή μας. Βγαίνοντας από την είσοδο του σπιτιού, ήταν το πρώτο θερμικό κύμα που μας έκαψε. Τρέξαμε προς την παραλία, δεν μπορούσε να δεις σε απόσταση μεγαλύτερη των πέντε μέτρων. Είδα ένα αυτοκίνητο μας πήρε και μας κατέβασε στο λιμάνι. Παρέμεινα μιάμιση ώρα εκεί. Μέσα στον καπνό που μας έπνιγε, είδα κόκκινα φώτα και έτρεξα να δω ποιος ήταν για βοήθεια. Τους είπα σας παρακαλώ κινδυνεύει η ζωή μου και να με πάρουν. Με κατέβασαν από τον τζιπ με έβαλαν σε ιδιωτικό ασθενοφόρο και με πήγε στο νοσοκομείο. Είχα εγκαύματα. Έμεινα 40 ημέρες στο νοσοκομείο. Υποβλήθηκα σε δύο πλαστικές επεμβάσεις».

Πέραν των καταθέσεων εντύπωση προκάλεσε όταν οι δικηγόροι υποστήριξης της κατηγορίας κατέθεσαν στο δικαστήριο υπόμνημα του ελληνικού δημοσίου, το οποίο υποβλήθηκε στα διοικητικά δικαστήρια και στο οποίο επιρρίπτεται ευθύνη σε κατοίκους σε ποσοστό 95% γιατί δεν είχαν καθαρίσει τις αυλές.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ