LIVE ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Διάσωση 40 μεταναστών ανοιχτά της Λήμνου

Διάσωση 40 μεταναστών από το λιμενικό ανοιχτά της Λήμνου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi/Αρχείο
0

Στη διάσωση 40 μεταναστών, που επέβαιναν σε ιστιοφόρο νοτιοανατολικά της Λήμνου προχώρησε το λιμενικό.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του λιμενικού σώματος στον εντοπισμό και στη διάσωση 40 μεταναστών προέβησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στελέχη της ελληνικής ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λήμνου. Επίσης συνελήφθη ένας 33χρονος που φέρεται ως διακινητής και χειριστής του σκάφους.

Ειδικότερα, αρχικά ενημερώθηκε το λιμενικό σώμα από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης «112», για παροχή συνδρομής σε ιστιοφόρο σκάφος με μετανάστες στην προαναφερθείσα θαλάσσια περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν παράκτιο περιπολικό σκάφος του λιμενικού και ναυαγοσωστικό σκάφος της ακτοφυλακής, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή από τρία παραπλέοντα πλοία. Από ξηράς επιχείρησαν δύο περιπολικά οχήματα του λιμενικού. 

Το ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού εντόπισε το σκάφος με τους μετανάστες σε δύσκολη θέση λόγω μηχανικής βλάβης και αδυναμίας ελέγχου του πηδαλίου. Οι 40 επιβαίνοντες αρχικά μετεπιβιβάστηκαν σε αυτό και στη συνέχεια στο παράκτιο περιπολικό σκάφος του λιμενικού, με το οποίο μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Από το κεντρικό λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 33χρονος, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στους διασωθέντες, ως χειριστής του σκάφους και διακινητής των υπολοίπων, ενώ κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του.

Ελλάδα
0

LIVE ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλακιάς για Τέμπη: «Ξέρεις τι είναι να είσαι γονιός και να παρακαλάς το παιδί σου να μην κατάλαβε κάτι;»

Ελλάδα / Πλακιάς για Τέμπη: «Ξέρεις τι είναι να είσαι γονιός και να παρακαλάς το παιδί σου να μην κατάλαβε κάτι;»

Συγκλονίζει ο πατέρας που έχασε τις δίδυμες κόρες και την ανιψιά του, με αφορμή την επέτειο των τριών χρόνων που συμπληρώνονται αύριο από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
THE LIFO TEAM