Διαμαρτυρία οδηγών ταξί έξω από τα γραφεία της ΝΔ για την Uber

Διαμαρτυρία οδηγών ταξί έξω από τα γραφεία της ΝΔ για την Uber Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας (φωτογραφία αρχείου)
3

Σε «προειδοποιητική» συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς, προχώρησαν σήμερα οδηγοί ταξί, διαμαρτυρόμενοι για δηλώσεις στελεχών του κόμματος υπέρ της λειτουργίας της πλατφόρμας Uber στην Ελλάδα.

Οι οδηγοί ταξί παρέμειναν για αρκετή ώρα στα γραφεία της ΝΔ, ζητώντας να δουν τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που δεν έγινε.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, Θύμιος Λυμπερόπουλος, «η εμμονή στελεχών της ΝΔ προς τους οδηγούς ταξί να πάνε τα οχήματα τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή UBER δημιουργεί ερωτήματα. Θα πρέπει να μας ξεκαθαρίσει η ΝΔ ποια είναι η θέση της», διαφορετικά θα ανοίξει «ιερός πόλεμος». Ο κ. Λυμπερόπουλος ερωτηθείς τι πρόκειται να πράξει και αν σκοπεύει ο κλάδος να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας: «Θα δείτε. Εγώ πάντα βάζω πάνω απ' όλα το συμφέρον του κλάδου».

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, αφορμή γαι τη διαμαρτυρία των οδηγών ήταν οι δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου της ΝΔ Κων. Κυρανάκη υπέρ της Uber σε τηλεοπτική εκπομπή χθες. «Τι μπορούν να κάνουν νέα παιδιά που είναι άνεργα και θέλουν να δουλέψουν και θέλουν ενδεχομένως να μπουν σε αυτή την εταιρία και να βγάλουν λίγα χρήματα παραπάνω; Να πάρουν το Ι.Χ. τους και να το κάνουν Uber. Δεν μπορούν να το κάνουν σήμερα γιατί δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο. Με πολύ απλό τρόπο μια κυβέρνηση, χωρίς να χρειαστεί τρόικα, χωρίς να χρειαστεί μνημόνια, μπορεί να φτιάξει ένα απλό νομοθετικό πλαίσιο και να πει "κάθε πολίτης ο οποίος θέλει να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε αυτό τον τομέα, μπορεί με μια απλή άδεια, η οποία δεν κοστίζει τίποτα να κάνει αυτή τη δουλειά. Αυτό σημαίνει δουλειές και θέσεις εργασίας. Αυτό είναι μεταρρύθμιση. Οι ίδιοι οι ταξιτζήδες θα βγάζουν περισσότερα χρήματα», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Κυρανάκης.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ