Δεν υπάρχει έτοιμο σχέδιο για τους πρόσφυγες της Ειδομένης παραδέχεται εμμέσως ο Μουζάλας

Δεν υπάρχει έτοιμο σχέδιο για τους πρόσφυγες της Ειδομένης παραδέχεται εμμέσως ο Μουζάλας Facebook Twitter
1

O αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής παραδέχθηκε σήμερα εμμέσως πως δεν υπάρχει έτοιμο σχέδιο για τους πρόσφυγες της Ειδομένης, τονίζοντας ωστόσο πως μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν φύγει από το κλειστό γήπεδο του Ταε Κβο Ντο, αφού ο χώρος πρέπει να παραδοθεί στην αθλητική ομοσπονδία για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Kick Boxing.

Όπως είπε ο κ. Μουζάλας στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν και άλλοι προσωρινοί, εναλλασσόμενοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Εκεί θα μεταφερθούν και όσοι θα έχουν παραμείνει στο κλειστό γήπεδο έως τις 16 Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός επισήμανε επιπλέον ότι το κράτος θα τηρήσει στον κάλλιστο δυνατό βαθμό τις υποχρεώσεις του προς τους φιλοξενουμένους και θα τους αποδοθούν συνολικά τα δικαιώματά τους, παρότι όπως παραδέχθηκε: «Δεν είναι αυτό που θέλουμε. Αλλά η εναλλακτική θα ήταν να κοιμούνται στα χωράφια».

Ερωτηθείς για την επιχείρηση της Αστυνομίας στην Ειδομένη και σχολιάζοντας ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ για «επιχείρηση φίμωσης του Τύπου από την ΕΛΑΣ στην Ειδομένη», ο υπουργός επισήμανε ότι «πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει επιχείρηση της Αστυνομίας, στην οποία οι δημοσιογράφοι να είναι μέσα» και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Αστυνομία για την ολοκλήρωση της επιχείρησης με ελάχιστη χρήση βίας. Επιπρόσθετα εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι μέχρι σήμερα, κατά τη διαχείριση των κρίσεων του προσφυγικού, έχει τηρηθεί «η ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και δικαιωμάτων του ανθρώπου».

Ο δήμαρχος Π. Φαλήρου Δ. Χατζηδάκης με τη σειρά του, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε ότι «αυτή την ώρα βρίσκονται στο Τάε Κβο Ντο 1.200 μετανάστες. Είχαν έρθει περισσότεροι, αλλά αρκετοί από αυτούς έφυγαν μόνοι τους από την περιοχή, επιβιβαζόμενοι στο τραμ». Ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε επιπλέον ότι «δεν έχει προκληθεί κανένα πρόβλημα στην περιοχή» και ότι «πρόκειται να αναχωρήσουν από το κλειστό γήπεδο στις 16 Δεκεμβρίου, αφού στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Kick Boxing».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, από τη βόρεια Ελλάδα μεταφέρθηκαν χθες 2.300 άνθρωποι.
Σε διάστημα ενός μήνα αυτοί έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτημα για πολιτικό άσυλο ή για οικειοθελή επιστροφή. Σε περίπτωση που δεν υποβάλλουν κάποιο από τα παραπάνω αιτήματα, θα ακολουθεί η διαδικασία της υποχρεωτικής επιστροφής. Το κράτος από την πλευρά του είναι υποχρεωμένο να παράσχει στέγαση, διαμονή υπό τους αρμόζοντες κανόνες υγιεινής και σίτιση.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ