Βαρβάρα Φύτρου:«Η ασυνεννοησία των υπηρεσιών έκαψε τους ανθρώπους μου»

Βαρβάρα Φύτρου:«Η ασυνεννοησία των υπηρεσιών έκαψε τους ανθρώπους μου» Facebook Twitter
1

Η μήνυση της Βαρβάρας Φύτρου που έχασε σύζυγο και δυο μικρά παιδιά στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, διαβιβάστηκε στη Βουλή και είναι η πρώτη που βάζει στο κάδρο ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Η Βαρβάρα Βουκάκη Φύτρου ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον τραγικό χαμό του άντρα της, του 11 ετών γιου της και της 13χρονη κόρης της και θεωρεί ότι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες.

O δικηγόρος της Βασίλης Καπερνάρος μίλησε χθες για την υπόθεση και μετέφερε το δράμα της γυναίκας αυτής.

 

«Αν ήξερα ότι θα γινόταν αυτό, δεν θα ήθελα να έλειπα, θα ήθελα να ήμουν εκεί. Αυτή ήθελε να έχει το ίδιο τέλος», λέει ο δικηγόρος.

«Είναι τεράστια η τραγικότητα, δεν μπορώ να σας μεταφέρω... ο εντολέας μου είναι η Εβίτα και το αδερφάκι της», λέει συγκινημένος.

«Η ασυνεννοησία και η σύγχυση δημόσιων λειτουργών και υπηρεσιών έκαψε τους ανθρώπους μου».


Η Βαρβάρα Βουκάκη, στη μήνυσή της αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Λόγω της ασυνεννοησίας και της σύγχυσης μεταξύ των δημόσιων λειτουργών και υπηρεσιών, δεν αποκλείστηκε ο παραλιακός δρόμος που οδηγεί από τη Ραφήνα στο Κόκκινο Λιμανάκι και το Μάτι».

Αποτέλεσμα, δεκάδες οδηγοί να εγκλωβιστούν, ανάμεσά τους και η οικογένειά της.

Και συνεχίζει: «Οι επιβάτες ενστικτωδώς εγκατέλειψαν τα οχήματά τους για να συνεχίσουν πεζοί προς τη θάλασσα για την προστασία τους. Εκεί η φωτιά πέρασε κυριολεκτικά από πάνω τους και τους κατέκαψε. Στη συγκεκριμένη τοποθεσία βρέθηκαν απανθρακωμένοι ο σύζυγος μου και ο υιός μου».

Η μήνυση της τραγικής μητέρας και συζύγου στρέφεται κατά των Ηλία Ψινάκη, Ρένα Δούρου, Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Τόσκα του πρώην Γ. Γ πολιτικής προστασίας Γιάννη Καππάκη και των πρώην αρχηγών της πυροσβεστικής και της ελληνικής αστυνομίας. Τους κατηγορεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

«Δεν πρόκειται να γλιτώσουν οι υπεύθυνοι. Θα αποδείξουμε ότι είναι η πιο μεγάλη ευθύνη ανθρώπων για τον χαμό των 98 ανθρώπων που αποκλειστικά θα το φέρουν βάρος στη ψυχή τους. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχει γίνει», λέει ο δικηγόρος της κυρίας Φύτρου.

Η μήνυση της Βαρβάρας Βουκάκη διαβιβάστηκε στη Βουλή. Αυτό που θέλει η τραγική μητέρα και σύζυγος είναι να πληρώσουν όσοι ευθύνονται για τον χαμό της οικογένειάς της. Το έγκλημα αυτό λέει χαρακτηριστικά, δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο.

Με πληροφορίες από star.gr

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ