Κεντρικός στόχος της οικονομίας θα πρέπει να είναι η συνολική αύξηση του Εθνικού Εισοδήματος, ώστε να μπορούν και οι συντάξεις να δίνονται και να υπάρχει κοινωνικό κράτος αλλά και να παρέχουμε επαρκή και ποιοτικά δημόσια αγαθά, υποστήριξε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, Άκης Σκέρτσος. 

 

«Η αύξηση του παρονομαστή, δηλαδή του ΑΕΠ, είναι και ο μόνος ασφαλής δρόμος για να μειωθεί το μερίδιο των συντάξεων ως ποσοστό του ΑΕΠ, χωρίς απαραίτητα να μειωθούν οι ίδιες οι συντάξεις σε μια χώρα που γερνάει.

 

Διαφορετικά θα τρώμε από τις σάρκες μας και θα μοιράζουμε υποσχέσεις για συντάξεις, μισθούς, κλπ χωρίς αντίκρισμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος μιλώντας στο ραδιόφωνο «News247».

 

«Ο ΣΕΒ δεν πήρε καμία θέση για περικοπή των συντάξεων, αυτό που απλά κάναμε ήταν να εκθέσουμε τα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας και τις δύσκολες επιλογές που συνεπάγονται, υποστήριξε ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου, Άκης Σκέρτσος, μία ημέρα μετά την δημοσιοποίηση του οικονομικού δελτίου του ΣΕΒ.

 

«Η συζήτηση περί συντάξεων είναι προεκλογική και δεν μας αφορά. Αυτό που μας αφορά είναι η παραγωγή και η ανάπτυξη, η αύξηση της πίτας, το πώς θα κάνουμε ελκυστική τη χώρα μας από άποψη επενδύσεων και θα αποφύγουμε το brain drain, γιατί είμαστε μια χώρα που γερνάει» πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος.

 

Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ σημείωσε, τέλος, ότι είμαστε πλέον εκτεθειμένοι στις αγορές, οι οποίες και αξιολογούν τη χώρα με βάση τα βασικά οικονομικά μεγέθη και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

 

«Εάν αρχίσουμε, στο πλαίσιο ενός προεκλογικού ανταγωνισμού, να ξηλώνουμε αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευθεί, τότε θα αρχίσει η αμφισβήτηση από το εξωτερικό και η Ελλάδα θα μπει σε νέες περιπέτειες», κατέληξε.