Άρση μέτρων: Ανοίγουν παιδότοποι, λούνα πάρκ και κινηματογράφοι - Όλα τα μέτρα που ισχύουν από 19 Ιουνίου

Άρση μέτρων: Ανοίγουν παιδότοποι, λούνα πάρκ και κινηματογράφοι - Όλα τα μέτρα που ισχύουν από 19 Ιουνίου Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Ανοίγουν οι κινηματογράφοι, τα λούνα παρκ και οι παιδότοποι στο πλαίσιο της χαλάρωσης του lockdown όπως ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επισήμανε ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας συνεχίζει να βελτιώνεται και έτσι η επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για το άνοιγμα επιπλέον δραστηριοτήτων. 

Σε ό,τι αφορά σε θέματα του υπουργείου τουρισμού η επιτροπή αποφάσισε:

- είσοδος με αρνητικό rapid test από πράσινες χώρες, άνευ απαίτησης τεστ για ανήλικα κάτω των 12 ετών

- στην κατηγορία πορτοκαλί: χωρίς τεστ επιτρέπεται και η είσοδος για ανήλικα συνοδευόμενα κάτω των 6 ετών

- σε τρίτες χώρες θα τηρηθεί ότι ορίζουν οι σημάνσεις της κάθε χώρας

- για χώρες από την πορτοκαλί λίστα επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα που είναι εμβολιασμένα και έχουν pcr που έχουν κάνει πριν από 72 ώρες

- εξαιρούνται όσοι είναι στην κόκκινη λίστα.

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τομέα τουρισμού θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο 2φορές την εβδομάδα, στο πρώτο με τεστ την οικονομική επιβάρυνση αναλαμβάνει η πολιτεία, στο δεύτερο ο εργοδότης. 

Μειώνεται σε 1 άτομο ανά 16 τ. μ η είσοδος σε καταστήματα λιανικού εμπορίου από 19 Ιουνίου και όχι 1 άτομο ανά 25. τμ. που ισχύει μέχρι σήμερα.

Παράλληλα ξεκινούν οι εμποροπανήγυρεις με τους όρους που ισχύουν στις λαϊκές αγορές.

Ακόμη ανοίγουν οι παιδότοποι εξωτερικού χώρου με υποχρεωτική χρήση  μάσκας για εργαζόμενους και ενήλικες ενώ από από 19 Ιουνίου ανοίγουν και τα λούνα παρκ με προϋποθέσεις: τουλάχιστον 4 μέτρα από κάθε παιχνίδι, υποχρέωση μάσκας, απολύμανση όλων των σημείων επαφής, δωρεάν διάθεση μασκών, διαγράμμιση για τήρηση 1,5 μέτρο σε ουρά αναμονής.

Επίσης επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες ευεξίας - λουτρά, μασάζ, ιαματικά λουτρά και οι κινηματογράφοι 12μηνης προβολής από 1η Ιουλίου με 50 % χωρητικότητα και επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή self test.

Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα εκγύμνασης χωρίς μάσκες μόνο για εμβολιασμένους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ