Στην περιοχή των νοτίων προαστίων όπου είναι ήδη στοχοποιημένοι από τους ομοϊδεάτες του Ρουπακιά εξακολουθούν να περιπολούν οι τέσσερις αστυνομικοί που τον συνέλαβαν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

 

Σύμφωνα με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, οι αστυνομικοί που πρωταγωνιστούν σε «ηχηρές» συλλήψεις έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν μετάθεση σε άλλη περιοχή με στόχο μεταξύ άλλων να μη γίνονται στόχος από ανθρώπους των συλληφθέντων.

 

Όπως αναφέρει το Έθνος, το αίτημα των τεσσάρων αστυνομικών να μετατεθούν σε άλλη περιοχή, όπως είχαν δικαίωμα, δεν έγινε δεκτό και παραμένουν εκεί 1,5 χρόνο μετά τη δολοφονία.

 

Υπενθυμίζεται ότι τα ονόματα των αστυνομικών ειδικών φρουρών είχαν δημοσιευτεί τότε σε εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια, με αποτέλεσμα να μάθουν οι πάντες τα στοιχεία τους.

 

Το σκεπτικό της αρνητικής απάντησης του προϊσταμένου τους έχει ως εξής: «Δεν προκύπτουν εκείνα τα αναγκαία πραγματικά περιστατικά ώστε η περιγραφόμενη υπηρεσιακή δραστηριοποίηση να συνιστά εξαίρετη πράξη, δραστηριότητα ή προσπάθεια, ενώ δεν καταγράφονται πραγματικά περιστατικά από τα οποία να συμπεραίνεται, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι υφίσταται αξιέπαινη πράξη πέραν του καλώς εννοούμενου υπηρεσιακού καθήκοντος».

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. παρενέβη στα δύο αιτήματα των αστυνομικών και ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επανεξετάσουν την υπόθεση. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά, δεν έχει γίνει καμία πρόοδος για τη μετακίνηση των ειδικών φρουρών από την αστυνόμευση των παραπάνω περιοχών.