Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, καθώς πολύ υψηλές πολικές μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη αναμένεται να «σκεπάσουν» από το Σάββατο τη χώρα, αναφέρει στo LiFO.gr, ο γνωστός μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός.

 

Ο υδράργυρος αναμένεται να κάνει «βουτιά» πέφτοντας ακόμα και 15 βαθμούς υπό το μηδέν.

 

Κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας, που φέρει το όνομα «Μήδεια», είναι η ραγδαία υποχώρηση της θερμοκρασίας, οι χιονοπτώσεις σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ και ο παγετός που θα κρατήσει σχεδόν μία εβδομάδα.

 

Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, στη Βόρεια Ελλάδα ο παγετός θα είναι ολικός, με ελάχιστες θερμοκρασίες τους -15 βαθμούς Κελσίου και τη μέγιστη να μην ξεπερνάει τους 0 βαθμούς Κελσίου.

 

Χιόνια και στη Θεσσαλονίκη

 

Η ψυχρή εισβολή θα ξεκινήσει το Σάββατο αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα με βροχές, χιονόνερο και χιονοπτώσεις. Χιόνια θα πέσουν ακόμα και σε πεδινές περιοχές αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

 

Την Κυριακή, τα χιόνια θα κατέβουν νοτιότερα σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και βόρειες Κυκλάδες.

 

Πότε θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας

 

Οπως ανέφερε στo LiFO.gr ο κ. Αρνιακός, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής προβλέψεις, χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στην Αττική από το βράδυ της Κυριακής και μετά. 

 

«Τα πρώτα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα βόρεια προάστια. Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα χιονίσει ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας» σημείωσε ο μετεωρολόγος.