Απεργία της ΠΝΟ: Δεμένα σήμερα όλα τα πλοία στα λιμάνια

Απεργία της ΠΝΟ: Δεμένα σήμερα όλα τα πλοία στα λιμάνια Facebook Twitter
0

Δεμένα θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ενώ η ΠΝΟ απειλεί με κλιμάκωση.

Οι ναυτικοί απεργούν ζητώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας στα πληρώματα της ακτοπλοΐας.

Η απεργία πραγματοποιείται μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με την Ένωση των Ακτοπλόων.

Παράλληλα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προειδοποιεί για την προοπτική κλιμάκωσης της κινητοποίησης καθώς σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί αν θα υπάρξει συνέχιση της απεργίας και τα επόμενα 24ωρα.

Οι ακτοπλόοι πρότειναν αύξηση 1% από τις αρχές Σεπτεμβρίου και άλλο 1% από 01/06/2019 κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση της ΠΝΟ.

«Η απόφαση για την πραγματοποίησης της απεργίας, θα δημιουργήσει προβλήματα στο ταξιδιωτικό κοινό» έχει τονίσει ο ΣΕΕΝ σε ανακοίνωσή του καλώντας την ΠΝΟ να επανεξετάσει τη θέση της.

Στην απεργία της ΠΝΟ συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.). Όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες λόγω της απεργίας της ΠΝΟ έχουν προχωρήσει σε τροποποιήσεις και αλλαγές των δρομολογίων. 

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκρηξη στη ντισκοτέκ Jacky.O: Μαυροντυμένος άνδρας φέρεται να άφησε χαρτοσακούλα στην είσοδο του κέντρου

Ελλάδα / Έκρηξη στη ντισκοτέκ Jacky.O: Μαυροντυμένος άνδρας φέρεται να άφησε χαρτοσακούλα στην είσοδο του κέντρου

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια του ελληνικού FBI - Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών τέσσερα άτομα που κινούνταν στο σημείο λίγα λεπτά πριν την ισχυρή έκρηξη
LIFO NEWSROOM