Ανακοίνωση από τους Έλληνες Αρχαιολόγους για την καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων

Ανακοίνωση από τους Έλληνες Αρχαιολόγους για την καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων Facebook Twitter
0

«Τη βαθιά οδύνη του μπροστά στην ανείπωτη καταστροφή, αλλά και για την αποτυχία του σύγχρονου κόσμου να διαφυλάξει ένα σημαντικό κεφάλαιο της πανανθρώπινης κληρονομιάς», εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων(ΣΕΑ)για την καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων.

«Περισσότερο από ένα μνημείο του Γοτθικού ρυθμού η ιστορία του οποίου συνυφαίνεται με όλες τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας του γαλλικού έθνους, η Παναγία των Παρισίων είναι ένα μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και ένα σύμβολο του ευρωπαϊκού πολιτισμού», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων εκφράζει την βαθιά οδύνη του μπροστά στην ανείπωτη καταστροφή, αλλά και για την αποτυχία του σύγχρονου κόσμου να διαφυλάξει ένα σημαντικό κεφάλαιο της πανανθρώπινης κληρονομιάς. Οι φλόγες που τύλιξαν το κορυφαίο μνημείο πρέπει να αφυπνίσουν τα κράτη και τους υπερεθνικούς οργανισμούς, ώστε να συνδράμουν αποφασιστικά για την προστασία του πολιτιστικού αποθέματος» καταλήγουν οι Έλληνες αρχαιολόγοι.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΔΟΣ ΑΣΤΕΓΟΣ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ

Ελλάδα / Ρόδος: «Μου έδωσαν 160 ευρώ για να με αποζημιώσουν» - Συνεχίζεται η έρευνα για τον άστεγο που έριξαν στο σιντριβάνι

Το θύμα της επίθεσης μίλησε σε τοπικό Μέσο για όσα συνέβησαν πριν από μερικές ημέρες στη Ρόδο, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη συνεχίζονται
LIFO NEWSROOM