Εφτά περιοχές της Ελλάδας εξακολουθούν να καταγράφουν πολύ υψηλά κρούσματα κορωνοϊού σε σχέση με τον πληθυσμό τους, αποτελώντας πηγή ανησυχίας, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. 

 

Πρόκειται για τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, τη Λάρισα, τη Μαγνησία, τη Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και την Λέσβο. 

 

«Η παράταση των έκτακτων μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό και «ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές αποτελεί και πηγή ανησυχίας» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το πρωί, ανακοινώνοντας την παράταση του lockdown έως τις 6πμ της 7ης Δεκεμβρίου. 

 

«Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του ρυθμού των κρουσμάτων», δήλωσε ο κ. Πέτσας. «Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός, τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τότε θα μπορέσουμε να σχεδιάσουμε μία σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα», πρόσθεσε, αποφεύγοντας να ορίσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

 

Όπως είπε η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα «όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας [...]Στόχος παραμένει οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς και από την άνοιξη του 2021 να ανοίξει και πάλι μια νέα εποχή για τη χώρα».

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από τα 9.484 κρούσματα που έχουν καταγραφεί επίσημα τις τελευταίες πέντε ημέρες, τα 3.962 έχουν εντοπιστεί στις συγκεκριμένες περιφερειακές ενότητες (41,78%).

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr