Προβλήματα παρουσιάζει και σήμερα το σύστημα τηλεκπαίδευσης σύμφωνα με συγκλίνουσες αναφορές και πληροφορίες. 

 

Αρκετοί μαθητές αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη σύνδεση ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκπαιδευτικοί που επιχειρούν να διδάξουν μέσω τηλεκπαίδευσης, δεν μπορούν να συνδεθούν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. 

 

Το υπουργείο Παιδείας, με σημερινές του οδηγίες καλεί τους εκπαιδευτικούς να συνδέονται στο σύστημα μόνο αν έχουν μάθημα: «Μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος [...] Εξαιτίας διαπιστωμένης υπερχρήσης του συστήματος, επισημαίνεται ότι μόνο εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα καλούνται να συνδέονται στο σύστημα.

 

Για «πρόβλημα μικρότερης έκτασης» έκανε λόγο στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη προσθέτοντας ότι 39.000 τηλεδιασκέψεις γίνονται χωρίς προβλήματα. Σύμφωνα με την ίδια «παραμένουν τα τεχνικά ζητήματα» που αφορούν τόσο σε αστικά κέντρα όσο και στην επαρχία.

 

Κατά την κυρία Ζαχαράκη, η αρμόδια εταιρεία αναφέρει ότι με τη χθεσινή αναβάθμιση και με τις σημερινές ενέργειες θα διασφαλιστεί το σύστημα. 

 

Δεύτερη ημέρα προβλημάτων

 

Χθες, καταγράφηκαν πολλά προβλήματα στην πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης, που εφαρμόζεται για τους μαθητές σε όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, τα οποία παραμένουν κλειστά λόγω lockdown. Μαθητές, προσπαθούσαν από το πρωί να μπουν στην πλατφόρμα webex, ωστόσο, σε πολλές περιοχές της χώρας η πρόσβαση ήταν αδύνατη. Σύμφωνα με του αρμόδιους φορείς, την ευθύνη έφερε η εταιρεία Cisco και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι προβλήματα παρουσιάστηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. 

 

Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» θέλουν το σημερινό πρόβλημα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου να οφείλεται σε «επίθεση» αν και προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Σύφμωνα με το ρεπορτάζ, γίνονται προσπάθειες σταθεροποίησης του συστήματος, και το υπουργείο Παιδείας δηλώνει προετοιμασμένο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα» η Γενική Γραμματέας, Αναστασία Γκίκα.

 

Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση του υπ. Παιδείας

 

Από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης επισημαίνονται τα ακόλουθα σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας Webex:

- Έχουν υλοποιηθεί ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο της πλατφόρμας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ψηφιακές τάξεις.

- Μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος. Κατόπιν αυτών, ένα ποσοστό εκ των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για το νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα.

- Εξαιτίας διαπιστωμένης υπερχρήσης του συστήματος, επισημαίνεται ότι μόνο εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα καλούνται να συνδέονται στο σύστημα.

 

«Η πανδημία έχει επιφέρει διεθνώς μια σειρά από επιπτώσεις και μας έχει υποχρεώσει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και λειτουργίας μας συνολικά σε μικρό χρόνο. Οι συνθήκες είναι σαφώς πρωτόγνωρες για όλους, παρόλα αυτά από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης, από κοινού Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα εργαζόμαστε για την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Έτσι και σήμερα καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες διαδικτυακής φόρτωσης που είναι πρωτοφανείς για όλον τον κόσμο, καταλήγει η ανακοίνωση. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr