Lockdown: Tα πρόστιμα για όσους «σπάσουν» τα έκτακτα μέτρα και την απαγόρευση κυκλοφορίας

Lockdown: Tα πρόστιμα για όσους «σπάσουν» τα έκτακτα μέτρα και την απαγόρευση κυκλοφορίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η Ελλάδα μπαίνει σε καθολικό lockdown από τις 6π.μ του Σαββάτου και έως τις 30 Νοεμβρίου. 

Εν όψει των έκτακτων περιοριστών μέτρων διάρκειας τριών εβδομάδων ανακαλούνται άδειες στην ΕΛ.ΑΣ και ενισχύονται τα μπλόκα της Αστυνομίας, καθώς και οι έλεγχοι για επιβολή προστίμων. 

Τα πρόστιμα

Οι μετακινήσεις επιτρέπονται πλέον μόνο κατ' εξαίρεση για συγκεκριμένους λόγους, κατόπιν αποστολής SMS στο 13033 ή με την συμπλήρωση της αντίστοιχης φόρμας και την επίδειξη των δικαιολογητικών από την εργασία ή το σχολείο. 

Το πρόστιμο για όσους προβούν σε άσκοπη μετακίνηση ανέρχεται στα 150 ευρώ - όσο δηλαδή κοστίζει στους παραβάτες και η μη χρήση μάσκας που είναι υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. 

Σε όποιον δε επιχειρήσει να βγει εκτός περιφερειακής ενότητας χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα του επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ και επιπλέον αφαίρεση πινακίδων ενώ δεν θα του επιτραπεί και να συνεχίσει το ταξίδι του.

Παράταση για τα κομμωτήρια - Τι ισχύει για άθληση και takeaway

Παρότι αύριο κλείνει το λιανεμπόριο και η μη ουσιώδεις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, δόθηκε παράταση στα κομμωτήρια που θα λειτουργήσουν κατ' εξαίρεση το Σάββατο και την Κυριακή

Η σωματική άσκηση θα επιτρέπεται μόνο σε εξωτερικό χώρο, όπως και η κίνηση με ζώο - ατομικά ή ανά δύο άτομα εντός του δήμου κατοικίας.

Η παράδοση φαγητού κατ' οίκον επιτρέπεται. Όσο για την παραλαβή πακέτου από καταστήματα εστίασης, το take away επιτρέπεται αλλά δεν μπορεί να αποτελεί τον αποκλειστικό λόγο για κάποια μετακίνηση πολιτών, όπως είπε ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς που έκανε έκκληση οι μετακινήσεις να είναι λελογισμένες και μόνο οι απαραίτητες.

Κατά τις βραδινές ώρες θα γίνονται εντατικοί έλεγχοι και οι λόγοι που δικαιολογούν μετακίνηση είναι μόνο λόγοι εργασίας, υγείας ή ατομικής κίνησης με κατοικίδιο γύρω από την περιοχή κατοικίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM