Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για την επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ οι δράστες έχουν ήδη επικηρυχθεί με 100.000 ευρώ

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. έχουν επικεντρώσει τις έρευνες στους διαχειριστές πέντε καταλήψεων που εκκενώθηκαν τον τελευταίο χρόνο, μια επίθεση πριν 20 ημέρες στην πανεπιστημιούπολη και περίπου πέντε φοιτητές της ΑΣΟΕΕ προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη της αντιεξουσιαστικής οργάνωσης «Πρωτοβουλία Μαχητικής Αλληλεγγύης».

 

Οι profilers της Κρατικής Ασφάλειας φέρεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα 15 άτομα που εισέβαλαν στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, αποτελούν μέλη των διαχειριστικών ομάδων των πρώην καταλήψεων Βανκούβερ (το κτήριο δίπλα στην ΑΣΟΕΕ που ανήκει στο Οικονομικό πανεπιστήμιο και εκκενώθηκε πριν ένα χρόνο) Gare στα Εξάρχεια, Ματρόζου στο Κουκάκι, Λέλας Καραγιάννη στην Κυψέλη και Γκίνη στο Πολυτεχνείο.

 

Από τις αναλύσεις προκύπτει επίσης ότι την κοινή ομάδα των αντιεξουσιαστών βοήθησαν τουλάχιστον πέντε φοιτητές, ενώ ανέβηκαν ένας-ένας στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ από το υπόγειο όπου συνεχίζουν να κατέχουν δύο δωμάτια υπό κατάληψη.

 

Η ταυτοποίηση των δραστών είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς σύμφωνα και με τις μαρτυρίες φορούσαν κουκούλες και γάντια στα χέρια, εκτός από έναν που ακούμπησε το σακάκι του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη, που αναμένεται να εξεταστεί από το Εγκληματολογικό για ίχνη DNA, ενώ έρευνες για τον εντοπισμό γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων γίνονται και στο χώρο όπου έγινε η εισβολή.

 

Επιπλέον, βάσει των καταθέσεων από αυτόπτες μάρτυρες και τη φωτογραφία, έχουν καταγραφεί τα ενδυματολογικά χαρακτηριστικά ορισμένων εκ των δραστών με τις αρχές να αναζητούν ταυτόχρονα υλικό από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr