Μπλόκαρε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας - Λόγω «αλόγιστης χρήσης» στα τεστ κορωνοϊού

Μπλόκαρε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας - Λόγω «αλόγιστης χρήσης» στα τεστ κορωνοϊού Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την παύση της αποστολής δειγμάτων από τα νοσοκομεία ζήτησε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) καθώς ο τεράστιος όγκος των ημερήσιων μοριακών τεστ για τον κορωνοϊό έφερε το σύστημα στα όριά του. 

Η διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας -το οποίο πραγματοποιεί τα περισσότερα τεστ στην Επικράτεια- εξέδωσε εντολή προς την 1η και 9η Υγειονομική Περιφέρεια, που είναι υπεύθυνες για τα νοσοκομεία της Αθήνας, του Πειραιά και νήσων, αλλά και της Στερεάς Ελλάδας, να μην στέλνουν προς το ΕΚΕΑ δείγματα για τεστ κορωνοιού.

«Σας ενημερώνομαι ότι από σήμερα 1.9.2020 το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας δεν δύναται να πραγματοποιεί τον Μοριακό Έλεγχο του covid-19 για τις δομές σας. Λόγω της αλόγιστης χρήσης των εξετάσεων, ξεπεράστηκε το όριο της δυνατότητας προμήθειας αντιδραστηρίων από το ΕΚΕΑ» αναφέρει το σχετικό έγγραφο του ΕΚΕΑ προς τις ΥΠΕ. 

«Αλόγιστη χρήση χαρακτηρίζεται η ανάγκη για μαζικά test. Είναι ΝΤΡΟΠΗ! Την ίδια στιγμή στα περισσότερα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου αλλά και πανελλαδικά, εκκρεμούν απαντήσεις εκατοντάδων test! Τα δείγματα παραμένουν στα Νοσοκομεία» αναφέρουν οι γιατροί και μέλη του Δ.Η της ΕΙΝΑΠ -που ανέδειξε και το θέμα- και ΟΕΝΓΕ, Μαίρη Αγρογιάννη, Γιώργος Σιδέρης και Ηλίας Σιώρας σε ανακοίνωσή τους. 

«Η δυνατότητα των νοσοκομείων είναι περιορισμένη και δεν μπορεί να καλύψει ούτε και τη γενική εφημερία. Τα όρια ανθρώπινης αντοχής έχουν εξαντληθεί! Τα εργαστήρια των νοσοκομείων στενάζουν από έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού!», αναφέρουν. 

Με πληροφορίες από iatropedia.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM