«Φοράμε τη μάσκα όπως τα εσώρουχα» -Η ευρηματική ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου

«Φοράμε τη μάσκα όπως τα εσώρουχα» -Η ευρηματική ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου Facebook Twitter
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
0

Ο Ηλίας Μόσιαλος προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξηγήσει την αποτελεσματικότητα της μάσκας στην προστασία από τον κορωνοϊό και τη σωστή χρήση της. Είτε παραθέτοντας επιστημονικά στοιχεία, είτε επιστρατεύοντας μια δόση χιούμορ.

Στην δεύτερη «κατηγορία» εντάσσεται μια ευρηματική ανάρτηση που έκανε ο καθηγητής του LSE και εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον κορωνοϊό στους διεθνείς οργανισμούς. Ο κ. Μόσιαλος δημοσίευσε μια φωτογραφία με το μήνυμα «Φοράμε τη μάσκα όπως τα εσώρουχα» και έξι κανόνες που εξηγούν τη σωστή χρήση της.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο κ. Μόσιαλος είχε παραθέσει επιστημονικά στοιχεία για το πώς οι μάσκες μειώνουν τη μετάδοση του κορωνοϊού μέσω αέρα, σε άλλη ανάρτησή του. «Η μη κάλυψη μεγιστοποιεί την έκθεση στον ιό, ενώ η καθολική κάλυψη έχει ως αποτέλεσμα τη λιγότερη έκθεση», ανέφερε μεταξύ άλλων αυτή η ανάρτηση, που δείχνει πώς η μάσκα προστατεύει από τα μολυσματικά μικροσκοπικά σταγονίδια και σωματίδια αερολυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα αυστηροποιήθηκε το μέτρο για τη μάσκα στα σούπερ μάρκετ. Συγκεκριμένα, πλέον τόσο οι καταναλωτές όσο και όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φορούν μάσκα, ενώ για τους παραβάτες το πρόστιμο θα είναι 150 ευρώ. Πάντως, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Καραθανάσης, δήλωσε ότι την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου θα γίνουν συστάσεις, ενώ τα πρόστιμα αναμένονται από Δευτέρα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ