Εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού-επισιτισμού μπήκαν στο υπουργείο Τουρισμού πριν από λίγο.

 

Οι εργαζόμενοι ζητούν «εδώ και έναν μήνα έναν υπεύθυνο για να καταθέσουν τα αιτήματά τους» όπως είπαν χαρακτηριστικά εκπρόσωποι του κλάδου.

 

«Εμείς από δω δεν θα φύγουμε» δηλώνουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι έφτασαν στο υπουργείο Τουρισμού μετά από πορεία που πραγματοποίησαν αρχικά στο Υπουργείο Εργασίας.

 

 

 

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής μαζί με τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου στην Αττική συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί λόγω της πανδημίας στον κλάδο τους.

 

Οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν την οδό Σταδίου και φώναζαν συνθήματα ενώ ζωγράφισαν ένα κόκκινο χαλί στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας για τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Βρούτση.

 

 

 

Οι συγκεντρωμένοι έφτασαν στον υπουργείο τουρισμού στην Λ. Αμαλίας λίγο μετά τις 4.30.

 

Νωρίτερα, είχαν ζητήσει να συναντηθούν με τον Γιάννη Βρούτση, ωστόσο το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό, καθώς ο υπουργός Εργασίας απουσιάζει.

 

 

 

Οι εργαζόμενοι μεταξύ των άλλων διεκδικούν: Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων των εργαζομένων όπως προβλέπεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή, όχι στην εκ περιτροπής εργασία. Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί. Να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου. Να καταργηθούν όλα τα πλαφόν για την επιδότηση των εποχικών.