Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 15 νέα κρούσματα και ένας θάνατος τις τελευταίες 24 ώρες

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 15 νέα κρούσματα και ένας θάνατος τις τελευταίες 24 ώρες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 15 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 2.678.

Από τις 15 νέες περιπτώσεις, οι 9 σχετίζονται με υπό διερεύνηση κρούσματα. Στο ίδιο χρονικό διάστημα ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του ιού στη χώρα μας ανέρχεται σε 148. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη και το 93,2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών. Οι 40 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, το 56% είναι άνδρες, σημείωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοινώνοντας τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Έως τώρα, συνολικά έχουν ελεγχθεί 90.043 κλινικά δείγματα. Από τα κρούσματα, τα 603 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.340 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σε νοσοκομεία όλης της επικράτειας νοσηλεύονται 33 ασθενείς διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. Οι 8 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 97% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. Συνολικά 85 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε και για την περίπτωση των 11 κρουσμάτων στο 401 ΓΣΝΑ, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα. «Η πλήρης διερεύνηση της διασποράς του ιού συνεχίζεται, με συγκεκριμένο επιστημονικό σχέδιο. Ολοκληρώνεται ο εκτεταμένος εργαστηριακός έλεγχος. Το νοσοκομείο διαθέτει θαλάμους νοσηλείας για τη νόση και διαπιστώθηκε η αρτιότητα των δομών που εξετάζουν ή νοσηλεύουν περιστατικά Covid-19», δήλωσε ο λοιμωξιολόγος. 

 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ