ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τσιόδρας: Υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς πολυσύχναστους χώρους εισηγήθηκε η επιτροπή

Τσιόδρας: Υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς πολυσύχναστους χώρους εισηγήθηκε η επιτροπή Facebook Twitter
0

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για την χρήση μάσκας και τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ενόψει και της επόμενης φάσης μέτρων για τον κορωνοϊό. 

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, η Επιτροπή τοποθετήθηκε σχετικά με την ισχυρή σύστασή ή υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την μετακίνηση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στις επισκέψεις σε πολυσύχναστους κλειστούς χώρους. Η επιτροπή κατά πλειοψηφία αποφάσισε να τηρείται ως υποχρεωτικό μέτρο η χρήση μάσκας σε χώρους όπως παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κουρεία, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. 

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας η χρήση θα είναι υποχρεωτική τόσο για τους εισερχόμενους όσο και για τους εργαζόμενους που έρχονται σε στενή επαφή με το κοινό - όπως πωλητές και ταμειακοί υπάλληλοι. 

Η επιτροπή τόνισε ωστόσο πως σε επόμενη φάση η μάσκα δεν μπορεί να γίνει ένα μέσο που θα δίνει μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε την σημασία της προσεχτικής υγιεινής των χεριών με την την παρουσία ενός αντισηπτικού πάντα στην τσέπη μας. Εξίσου απαραίτητη θα είναι και στην επόμενη φάση η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και των κανόνων για τον τρόπο τοποθέτησης και απόρριψης της μάσκας από το πρόσωπο. 

Κατά τον κ. Τσιόδρα, η μάσκα θα πρέπει να εκληφθεί ως ένα συμπληρωματικό μέτρο που θα αφορά στην πιθανότητα μετάδοσης του ιού από ασυμπτωματικούς ή προσυμπτωματικούς ασθενείς.

«Η σταδιακή άρση των μέτρων συνοδεύεται από έναν κίνδυνο υποτροπής στην μετάδοση της νόσου. Άρα είναι σημαντικό όλοι μας να καταλάβουμε ότι αυτή η κατάσταση που θα ακολουθήσει δεν πρέπει να ερμηνεύεται σαν επάνοδος στην ολική κανονικότητα. Πρόκειται για μία σταδιακή μετάβαση. Είναι ένα πολύ δύσκολο στάδιο όπου συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή», σχολίασε ο κ. Τσιόδρας

Ο ίδιος υπενθύμισε κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης πως τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι οι κρυάδες, το ρίγος, οι μυαλγίες, ο πονοκέφαλος, ο πονόλαιμος, η διαταραχή γεύσης και όσφρησης.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM