Ο δήμαρχος Πύργου για τον κοροναϊό: Δεν είναι ρατσισμός - Θέλουμε να προστατευθεί ο κόσμος

Ο δήμαρχος Πύργου για τον κοροναϊό: Δεν είναι ρατσισμός - Θέλουμε να προστατευθεί ο κόσμος Facebook Twitter
2

Κατάθεση στο πλαίσιο της επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που ζήτησε η εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας έδωσε χτες ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, σχετικά με τις καταγγελίες ότι πολίτες που έλαβαν οδηγίες να παραμένουν σε κατ' οίκον περιορισμό και να αποφεύγουν τις επαφές, λόγω κοροναϊού, κυκλοφορούν ανενόχλητοι.

Ο δήμαρχος εξήγησε πως στην εισαγγελία ανέφερε το φαινόμενο αυτό το οποίο το τεκμηριώνει με βάση τις καταγγελίες των συμπολιτών του  και με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν και από τους διπλανούς δήμους. «Η Γαστούνη για παράδειγμα έβγαλε δελτίο τύπου στο οποίο κατήγγειλε και εκείνη το συγκεκριμένο φαινόμενο», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Επιπλέον όπως επισημαίνει «Τόνισα και την ανυπαρξία κάποια αρχής η οποία να είναι υπεύθυνη για την τήρηση της καραντίνας. Η απομόνωση των κρουσμάτων και των ύποπτων ασθενών είναι ο πιο χαρακτηριστικός κρίκος στην αλυσίδα της μετάδοσης». Όπως ο ίδιος εξηγεί «στόχος μας είναι να προστατεύσουμε την υγεία και όχι ο ρατσισμός καθώς και οι πολίτες να έχουν περισσότερη υπευθυνότητα» προσθέτοντας ξέρω πολύ καλά ως γιατρός πόσο σημαντικό είναι να τηρήσουμε αυτά τα μέτρα».

Αναφορικά με το αριθμό των καταγγελιών,  αναφέρει «ακόμη και για 10 - 15 περιπτώσεις όπως είναι το μέγεθος του Πύργου ο αριθμός αυτός επιδημιολογικά είναι πολύ σημαντικός με βάση την ευκολία μετάδοσης του ιού.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Τι σχέση έχει ο ρατσισμός? Απλά πετάμε λέξεις από εδώ και από εκεί επειδή είναι τρέντυ? Πω πω μιλάμε έχουμε απίστευτα αμόρφωτους σε ηγετικά πόστα..