Υπόθεση νεκρού βρέφους: «Κάποιοι βιάστηκαν» - Οι δηλώσεις του πατέρα που αφέθηκε ελεύθερος

Υπόθεση νεκρού βρέφους: «Κάποιοι βιάστηκαν» - Οι δηλώσεις του πατέρα που αφέθηκε ελεύθερος Facebook Twitter
EUROKINISSI
4

Ελεύθεροι αφέθηκαν, το μεσημέρι, οι γονείς του βρέφους 11 μηνών που πέθανε την Κυριακή, μετά την ιατροδικαστική έκθεση που αποκλείει το ενδεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού. 

Οι νέοι γονείς από τη Συρία αποχώρησαν από την ΓΑΔΑ, και ο πατέρας του παιδιού ευχαρίστησε όσους βοήθησαν να αποδειχθεί η αλήθεια. Αφήνοντας αιχμές για τουλάχιστον έναν ιατροδικαστή που έκανε χθες λόγο για σεξουαλική κακοποίηση, σχολίασε πως «δυστυχώς κάποιοι έβγαλαν βιαστικά συμπεράσματα». «Καταλαβαίνω ότι λάθη γίνονται, όμως δεν έπρεπε κάποιοι να βιαστούν στην υπόθεση αυτή». Όπως είπε δεν σκοπεύει να μηνύσει κανέναν. 

«Εχασα το κοριτσάκι μου, δεν έχω τον άνδρα μου, είμαι σαν χαμένη», δήλωσε στις κάμερες η μητέρα του 11 μηνών βρέφους. «Ολο το φταίξιμο είναι του ιατροδικαστή, που δεν κατάλαβε», συνέχισε η μητέρα του βρέφους. Ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Σωκράτης Τσαντίρης, συμπλήρωσε: «Οι ιατροδικαστές που εξέτασαν το παιδάκι ήταν έμπειροι αλλά μπορεί να ήταν λίγο βιαστικό το συμπέρασμα. Μπορεί να παρερμηνεύθηκε».

Επί δύο ημέρες ο πατέρας κρατείτο στη ΓΑΔΑ και η έγκυος σύζυγός του, αγκαλιά με το δίδυμο αδερφάκι του νεκρού βρέφους, βρισκόταν στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ελληνικό CNN, στην έκθεσή του ιατροδικαστή δεν γίνεται πουθενά λόγος για «σεξουαλική κακοποίηση».  Στην έκθεση σημειώνεται μεταξύ άλλων πως το βρέφος: «δεν φέρει κακώσεις σώματος, ο παρθενικός υμένας εν διαπλάσει, δε φέρει κακώσεις και στην είσοδο του πρωκτού και στην περιπρωκτική χώρα παρατηρούνται σαφή στοιχεία εισόδου αμβλέος τινός οργάνου [...] Η αιτία θανάτου του ανωτέρω βρέφους θα προσδιοριστεί μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έκθεσης νεκροψίας – νεκροτομής».

Από την πρώτη στιγμή, η μητέρα του παιδιού επέμενε πως δεν υπήρχε καμία περίπτωση σεξουαλικής κακοποίηση, αποδίδοντας τις όποιες κακώσεις σε φαρμακευτική αγωγή με υπόθετα που χορηγούσε η ίδια στο βρέφος, όταν το παιδί είχε σπασμούς και έντονες κρίσεις. Ο θεράπων ιατρός του παιδιού, είχε επίσης καταθέσει πως «θα ήταν πιθανό τα σημάδια αυτά στο παιδί να έχουν δημιουργηθεί από τον τρόπο χορήγησης της θεραπείας αν μάλιστα είναι συχνή και δεν γινόταν με το σωστό τρόπο».

Νωρίτερα, την έκρηξη του δικηγόρου της οικογένειας είχε προκαλέσει η δήλωση ενός εκ των ιατροδικαστών, σύμφωνα με τον οποίο πρώτη φορά αντίκριζε τέτοια κακοποίηση σε παιδί τόσο μικρής ηλικίας. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος Α.Μπάκρι είχε μάλιστα χαρακτηριστεί τον ιατροδικαστή «σαχλαμάρα». «Και εμείς έχουμε ιατροδικαστές, όλα αυτά δεν ισχύουν. Πήγα στο Παίδων, μίλησα με τους γιατρούς και μου το είπε ξεκάθαρα: "το παιδί είχε πρόβλημα από την γέννησή του, είχε επιληψία [...] του δίνανε υπόθετα».

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Εχεις χάσει σπίτι και πατρίδα από πόλεμο, έζησες κόλαση, είσαι πρόσφυγας. Συνεχίζει να σε χτυπάει η μοίρα σου και γεννάς παιδί με τρομακτικά προβλήματα υγείας. Αναγκάζεσαι να του χορηγείς φαρμακευτική αγωγή που είναι φριχτά επώδυνη για το παιδί σωματικά (κατά τη διάρκεια σπασμών) και σένα συναισθηματικά και στην κατάστασή σου δεν έχεις και το πιο σταθερό χέρι, δεν είσαι χειρουργός. Το χάνεις το παιδί παρά τις τόσες προσπάθειες και τις συχνές επισκέψεις στο παίδων. Σε κατηγορούν ότι το βίασες και γι αυτό εξετάζουν και τα άλλα σου παιδιά ενώ οι γείτονές σου λένε τα χειρότερα για σένα και είσαι το πιο αποτρόπαιο θέμα στα μμε. Και πρέπει να το πάρεις κάποια στιγμή αυτό το μωρό για να το θάψεις και να το πενθήσεις.
Είναι γνωστό ότι είναι συνήθεις ύποπτοι για τα πάντα. Εμείς δεν είχαμε ποτέ παιδική κακοποίηση, εγκληματικότητα, τίποτα. Δεν ξέραμε καν τί είν'αυτά. Μια χαρά περνούσαν αλλά ήρθαν για να μας αλλοιώσουν το μπολιτισμό.https://youtu.be/67-ismIJ8Ho