Δολοφονία στη Βάρη: «Επαγγελματίες» και «εκπαιδευμένοι» οι εκτελεστές - Συνεχίζονται οι έρευνες

Δολοφονία στη Βάρη: «Επαγγελματίες» και «εκπαιδευμένοι» οι εκτελεστές - Συνεχίζονται οι έρευνες Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την διαλεύκανση της διπλής δολοφονίας στη Βάρη με αυτόπτη μάρτυρα να κάνει λόγο για «επαγγελματίες» και «εκπαιδευμένους» εκτελεστές.


Ειδικότερα, τις κάμερες ασφαλείας των μαγαζιών ελέγχουν οι αστυνομικοί προκειμένου να εντοπίσουν το μαύρο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι εκτελεστές που σκότωσαν εν ψυχρώ μπροστά στις οικογένειές τους μέσα σε ταβέρνα στη Βάρη, τους δύο άνδρες από το Μαυροβούνιο, καταζητούμενους της Ιντερπόλ.

Αυτόπτης μάρτυρας της διπλής δολοφονικής επίθεσης έκανε λόγο για «επαγγελματίες» και «εκπαιδευμένους» εκτελεστές, με σαφές σχέδιο δολοφονίας. Όπως είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star «κατεβαίνουν τέσσερις μαυροντυμένοι, στρατός. Σαν εκπαιδευμένοι. Όταν βγήκαν από το στενό και προχώρησαν στη Βάρης, έβαλαν καπέλο και φόρεσαν κάτι σαν μάσκα, κασκόλ. Δε μιλούσαν μεταξύ τους, ο ένας ήταν σε απόσταση μισού μέτρου ο ένας από τον άλλο». Όπως είπε ο ίδιος υπήρχε και άλλο ένα ασημί όχημα μαζί τους.

Οι Αρχές αναζητούν ακόμα τα σπίτια των θυμάτων ώστε να βρουν στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στους εκτελεστές τους, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Η σύζυγος του ενός, που είναι και τραυματισμένη, αρνείται να συνεργαστεί με τις Αρχές, παρά το γεγονός ότι παραδέχτηκε ότι γνώριζε πως ο άνδρας της καταζητείτο. Μάλιστα, οι δράστες παρακολουθούσαν τις δύο συζύγους προκειμένου να φτάσουν στα θύματά τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Novosti, οι δύο Μαυροβούνιοι που εκτελέστηκαν από κουκουλοφόρους στη Βάρη, ήταν μέλη της μαφιόζικης οργάνωσης «Σκάλιαρι». Η εφημερίδα αναφέρει και τα ονόματά τους, Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς. Για τον Ίγκορ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι Αρχές του Μαυροβουνίου το 2016, μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS. Η «βεντέτα» μεταξύ των δύο εγκληματικών οργανώσεων διαρκεί εδώ και πολλά χρόνια και μετρά ήδη πάνω από 40 θύματα με το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειών τους να έχουν σημειωθεί στη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Η μαφιόζικη οργάνωση «Σκάλιαρι» αποτελεί μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις με δράση στο Μαυροβούνιο. Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι». Οι δύο οργανώσεις ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ ως ενιαία ομάδα αρχικά που διακινούσε ναρκωτικά από τη Νότια Αμερική σε ολόκληρη την Ευρώπη, αναφέρουν τα σέρβικα ΜΜΕ.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι» με τον «εμφύλιο» ανάμεσά στις δύο συμμορίες να μετρά τους 40 νεκρούς. 

Οι Ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας στο μεταξύ έχουν ενημερώσει όλα τα τελωνεία στα σύνορα, στα λιμάνια και τα αεροδρόμια, για τον εντοπισμό των δραστών. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM