Πτώση της θερμοκρασίας και λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά με τοπικές ασθενείς βροχές σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κυκλάδες και Βόρεια Κρήτη προβλέπει για σήμερα το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

 

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι γενικά χαμηλές.

 

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.


Ηλιοφάνεια και χαμηλές θερμοκρασίες τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.


Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά με τοπικές ασθενείς βροχές θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κυκλάδες, Βόρεια Κρήτη, όπου ενδέχεται να σημειωθούν και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

 

Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το meteo.gr προβλέπει ενισχυμένους βοριάδες στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 3 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -1 έως 10 βαθμούς), 6 έως 10 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 4 έως 10 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και 6 έως 13 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.


Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό Ιόνιο ισχυροί 6 μποφόρ.

 

Με πληροφορίες από meteo.gr/ Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών