Ένταση σημειώνεται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης.

 

Εργαζόμενοι των ναυπηγείων Ελευσίνας έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο, στην οδό Νίκης και φωνάζουν συνθήματα. Οι εργαζόμενοι είχαν κηρύξει τετράωρη στάση εργασίας και ζητούν επικοινωνία με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Φωτοβολίδες και κροτίδες που άναψαν παριστάμενοι έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

 

Νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες από παριστάμενους και για χρήση δακρυγόνων οι οποίες στη συνέχεια διαψεύστηκαν. Καταστήματα στους γύρω δρόμους κατέβασαν προληπτικά τα ρολά τους.

 

 

 

Φωτογραφία LiFO
Φωτογραφία LiFO

 

Φωτογραφία LiFO
Φωτογραφία LiFO

 

Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία επιδιώκουν συνάντηση με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, για να ενημερωθούν για την εξέλιξη της πορείας της επένδυσης στη ναυπηγική μονάδα. Εκπρόσωπος του σωματείου, μιλώντας στο LIFO.gr, ανέφερε ότι επί μήνες οι εργαζόμενοι επιδιώκουν τη συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη. «Τον βλέπουμε στα κανάλια, αλλά με τους εργαζόμενους δεν συναντήθηκε».

 

Για τα ναυπηγεία Ελευσίνας, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η εταιρεία ONEX, η οποία πρόσφατα απέκτησε τον έλεγχο των ναυπηγείων του Νεωρίου στη Σύρο. Η προηγούμενη διοίκηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, αναφέρει με το σωματείο, χρωστάει στους εργαζόμενους ποσό της τάξης των 17 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το ντιλ για την αγορά και μεταβίβαση του Ναυπηγείου της Ελευσίνας προβλέπει ότι η νέα διοίκηση θα πληρώσει τα χρέη προς τους εργαζόμενους.