Επεισόδια στο Μαρούσι: Πέτρες και χημικά

Επεισόδια στο Μαρούσι: Πέτρες και χημικά Facebook Twitter
3

Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών των ΜΑΤ και αγνώστων σημειώθηκαν λίγο νωρίτερα στο Μαρούσι, με την ένταση να μεταφέρεται και στον σταθμό του ΗΣΑΠ.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από τη συμβολή των οδών Διονύσου και Σόλωνος όπου άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου αποχώρησαν από την έπαυλη Κουβέλου που επιχείρησαν να ανακαταλάβουν. Η ένταση μεταφέρθηκε στον ηλεκτρικό, όπου οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. 

Υλικές ζημιές σημειώθηκαν σε τράπεζες και ένα κατάστημα εστίασης στην οδό Ερμού στο Μαρούσι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ περίπου 150 άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη βίλα Κουβέλου. Μία μικρότερη ομάδα, χωρίς να παραβιάσει λουκέτα, μπήκε στο κτίριο από όπου ανάρτησε πανό.

Σε βίντεο που κυκλοφορούν διακρίνεται η αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση κροτίδων και χημικών ενώ καταδιώκει τους αντιεξουσιαστές.

 
 

Η έπαυλη τελούσε υπό κατάληψη από το 2010 και είχε εκκενωθεί την Τρίτη. Στο κάλεσμά τους, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έκαναν λόγο για «οδόφραγμα αλληλεγγύης «ενάντια στην καταστολή»: «Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται ανακατάληψη της έπαυλης κουβελου,  η οποια βρίσκεται στη διασταύρωση Διονύσου και Σολωνος. Καλούμε σε συγκέντρωση υπεράσπισης και αλληλεγγύης στη συμβολή των οδών διονυσου και Θησέως στο Μαρούσι. Ενάντια στη καταστολή στήνουμε οδοφράγματα αλλυλεγγυης. Δέκα, εκατό, χιλιάδες καταλήψεις, ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ενάντια στη καταστολή στήνουμε οδοφράγματα αλλυλεγγυης. Πηγή: www.lifo.grΠοια καταστολή;Κύριοι πήγαν, τραμπούκισαν το κέντρο της πόλης και φύγαν με τον ηλεκτρικό.
Τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι έφυγαν έντρομοι από την πλατεία... Οι υπάλληλοι των μαγαζιών μάζευαν τα σπασμένα και καθάριζαν τις βιτρίνες από τα σπρέι... Οι οδοκαθαριστες θα μαζεύουν τα πεταμένα τρικακια και τις σπασμένες γλάστρες... Οι Έλληνες φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν άλλη μια φορά με την επισκευή των εκδοτικών και ακυρωτικων μηχανημάτων του ΗΣΑΠ..Άλλη μια επιτυχημένη έφοδος ενάντια στην εξουσία και το κεφάλαιο... (Α) for Ανόητος.