«Μαθητές Πρόσφυγες στα δημόσια σχολεία»: Εκδήλωση από συλλόγους γονέων στα Εξάρχεια

«Μαθητές Πρόσφυγες στα δημόσια σχολεία»: Εκδήλωση από συλλόγους γονέων στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Oι Σύλλογοι Γονέων των δημοτικών σχολείων των Εξαρχείων διοργανώνουν εκδήλωση για τα παιδιά προσφύγων στα δημόσια σχολεία (Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI)
0

Eκδήλωση για την εκπαίδευση των προσφύγων στο δημόσιο σχολείο οργανώνουν οι Σύλλογοι Γονέων των δημοτικών σχολείων των Εξαρχείων, φιλοξενώντας δασκάλους, γονείς και αλληλέγγυους στους πρόσφυγες. 

Οι διοργανωτές ζητούν στέγαση των προσφύγων και των μεταναστών εντός του αστικού ιστού και δωρεά πρόσβαση στη δημόσια παιδεία για τα παιδιά των προσφύγων. 


Με το σύνθημα, «θέλουμε τους συμμαθητές των παιδιών μας πίσω», σύλλογοι Γονέων στα Εξάρχεια είχαν διαμαρτυρηθεί τότε για την απομάκρυνση των ανήλικων προσφύγων, που μετά την εκκένωση της κατάληψης επί της οδού Πρασσά, ακολούθησαν τους γονείς τους σε κέντρα φιλοξενίας. 

«Θέλουμε τους συμμαθητές των παιδιών μας πίσω. Γιατί είναι υποχρέωσή όλων μας να εξασφαλιστεί επιτέλους για αυτούς ένα ασφαλές περιβάλλον. Γιατί χάρη σε αυτούς πολλά από τα σχολεία του κέντρου έμειναν ανοιχτά. Γιατί δεν είναι δυνατόν πολιτικά παιχνίδια να παίζονται πάνω στις πλάτες παιδιών και κατατρεγμένων ανθρώπων», έγραφε τοτε η κοινή ανακοίνωση των Συλλόγων του 35ου και 36ου δημοτικού σχολείου Αθηνών.

Η νέα εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, στις 11:30 π.μ, στο θέατρο Εξαρχείων. 

«Μαθητές Πρόσφυγες στα δημόσια σχολεία»: Εκδήλωση από συλλόγους γονέων στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM