Ισχυρή καταιγίδα πλήττει την Αττική, και κυρίως τα βόρεια προάστια, καθώς το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Διδώ» είναι σε πλήρη εξέλιξη.

 

Προς το παρόν, να σημειωθεί ότι, δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.

 

Η πρόβλεψη του καιρού

 

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα θα σταματήσουν τις απογευματινές ώρες. Αντίθετα στην Πιερία, στην Ημαθία, στα παράκτια κυρίως τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας και ενδεχομένως στις Σποράδες θα συνεχιστούν έως τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από το απόγευμα νέο κύμα τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσουν τα νότια τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του νομού Αττικής και της πόλης της Αθήνας.

 

Οι βροχές στην Αττική το βράδυ της Τετάρτης
Οι βροχές στην Αττική το βράδυ της Τετάρτης

 

Ο Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media σχετικό βίντεο αναφέροντας ότι ο δεύτερος γύρος των ισχυρών βροχών είναι σε πλήρη εξέλιξη.