Το 8χρονο παιδί που πέθανε την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, έχασε τη ζωή του από διφθερίτιδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που έγιναν στη Βρετανία. 

 

Όπως δείχνουν οι εξετάσεις, το ανήλικο αγόρι πέθανε από τοξινογόνο στέλεχος με έκφραση της τοξίνης της διφθερίτιδας, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των εξετάσεων από δείγμα που εστάλη στη Μεγάλη Βρετανία. Δύο προηγούμενες εξετάσεις που είχαν γίνει στο νοσοκομείο Παίδων, είχαν επίσης δείξει ότι το παιδί ήταν φορέας του βακτηρίου. 

 

Ο ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) ανακοίνωσε πως ενημερώθηκε σήμερα «από το Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Public Health England), για τα αποτελέσματα των εξετάσεων για διφθερίτιδα, σε παιδί οκτώ (8) ετών που κατέληξε στις 26.11.2019 στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού» με σοβαρή λοίμωξη αναπνευστικού και θετική καλλιέργεια για τον μικροοργανισμό της διφθερίτιδας (Corynebacterium diphtheriae) σε βρογχικές εκκρίσεις. Πρόκειται για τοξινογόνο στέλεχος με έκφραση της τοξίνης της διφθερίτιδας».

 

Ο ΕΟΔΥ τονίζει κλείνοντας τη σημασία του εμβολιασμού σε παιδιά και ενήλικες για τη διφθερίτιδα, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr