Σοβαρές καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε τη Χαλκιδική.

 

Η κυκλοφορία σε αρκετούς δρόμους διακόπηκε, σχολεία εκκενώθηκαν και οι κάτοικοι βρίσκονται σε επιφυλακή. Προβλήματα καταγράφονται στην Ολυμπιάδα, όπου έσπασαν αντιστηρίξεις του υπερχειλισμένου ρέματος «Μπασδέκη» και το νερό μπήκε στον οικισμό.

 

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι κάτοικοι απεγκλωβίστηκαν. Τις επιχειρήσεις επιβλέπει και ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλλιάνος, που βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

 

 

 

 

 

«Η κατάσταση στην Ολυμπιάδα είναι δραματική με το νερό να κατακλύζει ιδιοκτησίες» τόνισε ο κ. Βαλλιάνος. «Έχουμε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων, το ρέμα "χτυπά" και μέσα στον οικισμό (...) εκκενώσαμε προληπτικά νηπιαγωγεία και σχολεία σε Νέα Ρόδα, Στρατώνι και Παλαιοχώρι. Έχουν πέσει τεράστιες ποσότητες νερού. Ο ποταμός Χαβρίας μαζί με τους παραποτάμους είναι στα όριά του, με τον κίνδυνο υπερχείλισης να είναι ορατός για αυτό είμαστε σε επιφυλακής σε Παλαιοχώρι και Νεοχώρι».

 

Υποχώρησε ο δρόμος στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Ιερισσού

 

Εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, από τη συσσώρευση υδάτων και φερτών υλικών, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε επαρχιακές οδούς. Στον επαρχιακό δρόμο Πολυγύρου – Ιερισσού υποχώρησε το οδόστρωμα και ήταν αδύνατη η διέλευση των οχημάτων.

 

 

 

Πλημμύρισε σχολείο στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής

Τη διακοπή των μαθημάτων για σήμερα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο του Νέου Μαρμαρά στη Σιθωνία Χαλκιδικής αποφάσισε η Δημοτική Αρχή, καθώς το πρωί διαπιστώθηκε ότι πλημμύρισε το λεβητοστάσιο του κτιρίου στο οποίο συστεγάζονται.

 

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Παιδείας Σιθωνίας, Κατερίνα Γιουβαρλάκη, «από σπασμένο παράθυρο, που δεν προλάβαμε να αντικαταστήσουμε, μπήκε νερό στο λεβητοστάσιο. Για λόγους ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών αποφασίστηκε η διακοπή των μαθημάτων».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr