25χρονος κατηγορείται για τον εμπρησμό της Χίου

25χρονος κατηγορείται για τον εμπρησμό της Χίου Facebook Twitter
1

Στο ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου αναμένεται να καταθέσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ένας 25χρονος, ο οποίος κατηγορείται πως ευθύνεται για τη μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε το νησί τον περασμένο Αύγουστο και είχε ως αποτέλεσμα να αποτεφρωθεί το 1/3 των εκτάσεων της κεντρικής και νότιας Χίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Πολίτη της Χίου», ο νεαρός έλαβε χθες κλήση για απολογία από την πυροσβεστική υπηρεσία, που κατέληξε στο πρόσωπό του μετά από έρευνες έξι μηνών και μετά από συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φέρεται να έχει διαπράξει σειρά εμπρησμών τα έτη 2010- 2011, ενώ στα τέλη Ιουλίου του 2012 είχε επιχειρήσει να βάλει φωτιά στην περιοχή του Προβατά, ωστόσο έγινε αντιληπτός από διερχόμενους που ειδοποίησαν άμεσα την πυροσβεστική.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο σχέδιο για ασφαλέστερες σιδηροδρομικές διαβάσεις – Τι προτείνει ο ΣΕΣ

Ελλάδα / Νέο σχέδιο για ασφαλέστερες σιδηροδρομικές διαβάσεις – Τι προτείνει ο ΣΕΣ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια στις ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις και καταθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις εκσυγχρονισμού, με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων και την εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές πρακτικές
LIFO NEWSROOM
Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

Ελλάδα / Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

«Οι εκπρόσωποι της Hellenic Train δήλωσαν πως η εταιρεία στα πλαίσια της 'αναδιοργάνωσής της' επιλέγει να απολύει όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΕΠΕ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Συνδέεται με αυτό αρκετά καλά νομίζω:"Οι δε πυρομανείς εμπρηστές είναι αναπόφευκτοι, θα είναι εκεί έξω και θα βάζουν φωτιές για να ερεθιστούν στη θέα της φλόγας –αλλά μπορούμε να τους πιάσουμε. Κι όταν τους πιάσουμε, μπορούμε να εφαρμόσουμε τους νόμους και να μην τους επιτρέψουμε να ξανακάψουν.Η ευθύνη είναι δική μας. Τις φωτιές τις βάζουμε εμείς.Το κείμενο αυτό γράφτηκε από το Θοδωρή Γεωργακόπουλο. Μπορείς να το διαβάσεις ολόκληρο εδώ: http://www.georgakopoulos.org/work/non-fiction-story/esquire-firestarters/#ixzz2M5XRW6j0"