25χρονος κατηγορείται για τον εμπρησμό της Χίου

25χρονος κατηγορείται για τον εμπρησμό της Χίου Facebook Twitter
1

Στο ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου αναμένεται να καταθέσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ένας 25χρονος, ο οποίος κατηγορείται πως ευθύνεται για τη μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε το νησί τον περασμένο Αύγουστο και είχε ως αποτέλεσμα να αποτεφρωθεί το 1/3 των εκτάσεων της κεντρικής και νότιας Χίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Πολίτη της Χίου», ο νεαρός έλαβε χθες κλήση για απολογία από την πυροσβεστική υπηρεσία, που κατέληξε στο πρόσωπό του μετά από έρευνες έξι μηνών και μετά από συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φέρεται να έχει διαπράξει σειρά εμπρησμών τα έτη 2010- 2011, ενώ στα τέλη Ιουλίου του 2012 είχε επιχειρήσει να βάλει φωτιά στην περιοχή του Προβατά, ωστόσο έγινε αντιληπτός από διερχόμενους που ειδοποίησαν άμεσα την πυροσβεστική.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΝΑ ΣΤΡΑΤΙΝΑΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ελλάδα / Ποια είναι η Άννα Στρατινάκη: Το βιογραφικό και η πορεία της υποδιοικήτριας που παραιτήθηκε

Η παραίτησή της έρχεται λίγο μετά τη γνωστοποίηση της υπόθεσης Παναγόπουλου για υπεξαίρεση χρημάτων και την εμπλοκή του συζύγου της, αν και η ίδια στην επιστολή της αναφέρει πως παραιτείται «για οικογενειακούς λόγους υγείας»
THE LIFO TEAM
ΓΣΕΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Ελλάδα / Γιάννης Παναγόπουλος: «Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης» – Τι έδειξε η έρευνα για τις εταιρείες «οχήματα»

Ο Γιάννης Παναγόπουλος και έξι πρόσωπα που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες ή νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών, φέρονται σύμφωνα με την έρευνα, να υπεξαίρεσαν δύο εκατομμύρια ευρώ
THE LIFO TEAM
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΙΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΝΑΤΟ

Ελλάδα / Υπόθεση κατασκοπείας: Πώς έφτασε η ΕΥΠ στα ίχνη του αξιωματικού - Έδινε πληροφορίες για ΝΑΤΟϊκά σχέδια

Ο αξιωματικός που υπηρετούσε σε θέση ευθύνης, κατηγορείται ότι συνειδητά μετέδιδε σε τρίτους άκρως απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες, που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Συνδέεται με αυτό αρκετά καλά νομίζω:"Οι δε πυρομανείς εμπρηστές είναι αναπόφευκτοι, θα είναι εκεί έξω και θα βάζουν φωτιές για να ερεθιστούν στη θέα της φλόγας –αλλά μπορούμε να τους πιάσουμε. Κι όταν τους πιάσουμε, μπορούμε να εφαρμόσουμε τους νόμους και να μην τους επιτρέψουμε να ξανακάψουν.Η ευθύνη είναι δική μας. Τις φωτιές τις βάζουμε εμείς.Το κείμενο αυτό γράφτηκε από το Θοδωρή Γεωργακόπουλο. Μπορείς να το διαβάσεις ολόκληρο εδώ: http://www.georgakopoulos.org/work/non-fiction-story/esquire-firestarters/#ixzz2M5XRW6j0"