25χρονος κατηγορείται για τον εμπρησμό της Χίου

25χρονος κατηγορείται για τον εμπρησμό της Χίου Facebook Twitter
1

Στο ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου αναμένεται να καταθέσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ένας 25χρονος, ο οποίος κατηγορείται πως ευθύνεται για τη μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε το νησί τον περασμένο Αύγουστο και είχε ως αποτέλεσμα να αποτεφρωθεί το 1/3 των εκτάσεων της κεντρικής και νότιας Χίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Πολίτη της Χίου», ο νεαρός έλαβε χθες κλήση για απολογία από την πυροσβεστική υπηρεσία, που κατέληξε στο πρόσωπό του μετά από έρευνες έξι μηνών και μετά από συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φέρεται να έχει διαπράξει σειρά εμπρησμών τα έτη 2010- 2011, ενώ στα τέλη Ιουλίου του 2012 είχε επιχειρήσει να βάλει φωτιά στην περιοχή του Προβατά, ωστόσο έγινε αντιληπτός από διερχόμενους που ειδοποίησαν άμεσα την πυροσβεστική.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

13ο Thessaloniki Pride:

Ελλάδα / 13ο Thessaloniki Pride: Η μεγαλύτερη γιορτή της βόρειας Ελλάδας για την αγάπη, τη συμπερίληψη και τα ανθρώπινα δικαιώματα επιστρέφει

Το 13ο Thessaloniki Pride θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16 Ιουνίου και θα κορυφωθεί το Σάββατο 21 Ιουνίου 2025, με τη μεγάλη παρέλαση που θα ξεκινήσει από τον Λευκό Πύργο.
LIFO NEWSROOM
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

Ελλάδα / Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

«Οι καταγγελίες μου φαίνονται λίγο εξωπραγματικές», ανέφερε η Χριστίνα Παππά - «Δεν τον έχω ικανό να διαπράξει αυτά που έχει κατηγορηθεί. Δεν το πιστεύω», είπε η Φαίδρα Δούκα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Συνδέεται με αυτό αρκετά καλά νομίζω:"Οι δε πυρομανείς εμπρηστές είναι αναπόφευκτοι, θα είναι εκεί έξω και θα βάζουν φωτιές για να ερεθιστούν στη θέα της φλόγας –αλλά μπορούμε να τους πιάσουμε. Κι όταν τους πιάσουμε, μπορούμε να εφαρμόσουμε τους νόμους και να μην τους επιτρέψουμε να ξανακάψουν.Η ευθύνη είναι δική μας. Τις φωτιές τις βάζουμε εμείς.Το κείμενο αυτό γράφτηκε από το Θοδωρή Γεωργακόπουλο. Μπορείς να το διαβάσεις ολόκληρο εδώ: http://www.georgakopoulos.org/work/non-fiction-story/esquire-firestarters/#ixzz2M5XRW6j0"