Θάνατος παιδιού σε παιδικό σταθμό: «Δεν πέθανε από πνιγμό» λέει η δικηγόρος

Θάνατος παιδιού σε παιδικό σταθμό: «Δεν πέθανε από πνιγμό» λέει η δικηγόρος Facebook Twitter
0

Ότι δεν πέθανε από πνιγμό υποστηρίζει η δικηγόρος του ιδιωτικού παιδικού σταθμού για τον θάνατο του 2,5 ετών αγοριού.

Ειδικότερα, η συνήγορος του παιδικού σταθμού, Σοφία Κοντέα, υποστηρίζει ότι ο θάνατος του παιδιού δεν οφείλεται σε πνιγμό από φαγητό, όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες. «Πνιγμός δεν είναι, γιατί μόλις μεταφέρθηκε στο Παίδων μας είπαν από την αξονική ότι οι αεριαγωγοί του ήταν κενοί, δεν υπήρχε ούτε φαγητό, ούτε τίποτα» είπε σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Star.


«Το παιδί έπεσε από την καρέκλα. Αμέσως οι εκπαιδευτικοί τηλεφώνησαν στο ΕΚΑΒ, τους έδωσαν οδηγίες, του έκαναν τεχνητή αναπνοή, το παιδάκι έκανε εμετό και είχε βγάλει το φαγητό όλο. Πνιγμός σίγουρα δεν ήταν. Η νεκροτομή θα δείξει τι έφταιξε» συμπλήρωσε.

Όπως τόνισε η ίδια στη συνέχεια, αν υπήρχε υπόνοια ότι έφταιγε ο παιδικός σταθμός «δεν θα άφησαν τις δασκάλες και τη διευθύντρια να φύγουν από το Παίδων, καθώς συνόδευσαν το αγοράκι στο νοσοκομείο», ενώ συμπλήρωσε ότι «ίσως το παιδάκι να είχε κάτι παθολογικό» το οποίο, ίσως ούτε οι γονείς του γνώριζαν.


Η δικηγόρος ανέφερε ακόμα, ότι οι εκπαιδευτικοί και η διευθύντρια έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να σώσουν το παιδί, ενώ όλο αυτό το διάστημα που ήταν στην Εντατική, ενημερώνονταν καθημερινά για την πορεία της υγείας του.


Ο πατέρας του αγοριού, ο οποίος είναι αστυνομικός έξι ημέρες μετά το τραγικό περιστατικό, έκανε καταγγελία στο τμήμα Ασφαλείας Αγίου Δημητρίου καταγγέλλοντας ότι ο παιδικός σταθμός δεν προέβη σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να σωθεί το παιδί.


Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 4 Οκτωβρίου, καθώς το παιδί έτρωγε μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά υπό την εποπτεία δύο νηπιαγωγών και μίας βρεφονηπιοκόμου. Το παιδί άρχισε ξαφνικά να παρουσιάζει έντονη δύσπνοια και κατέρρευσε . Σύμφωνα με πληροφορίες, στο παιδί έγιναν από την πρώτη στιγμή μαλάξεις και έκανε εμετό. Κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο έφτασε μέσα σε επτά λεπτά, όπως αποδεικνύεται από το δελτίο συμβάντων. Το παιδί κατέληξε μία εβδομάδα μετά  λόγω ελλιπούς οξυγόνωσης του εγκεφάλου.


Την απάντηση για τα ακριβή αίτια θανάτου του αγοριού αναμένεται να δώσει η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης, η οποία διατάχθηκε από αρμόδιο εισαγγελέα. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ