Άνοιξαν οι δρόμοι τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις.

 

Να σημειωθεί ότι η σημερινή απεργία πραγματοποιήθηκε κατά των εργασιακών ρυθμίσεων στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Στην Αθήνα, μέλη της ΓΣΕΕ, συνδικάτων, πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλογικοτήτων καθώς και φοιτητέρς πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος προς το Σύνταγμα και τη Βουλή.

 

Υπενθυμίζεται ότι στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ειδικότερα, ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ. Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού. Το τραμ θα λειτουργεί από τις 9:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι.

 

Επίσης, οι εργαζόμενοι στο Μετρό -γραμμές 1, 2 και 3- αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας και την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.

 

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις πάντως κύλησαν ομαλά, εκτός από τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στο Κολωνάκι σε προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια σε πλειστηριασμό.

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

Θεσσαλονίκη

 

Η πορεία των μελών του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου και μέσω των οδών Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Αριστοτέλους, Βενιζέλου κατέληξε στο υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης νωρίς το μεσημέρι. Στο κτήριο του Διοικητηρίου κατέληξε και η πορεία των μελών της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιεξουσιαστών, η οποία κινήθηκε από τις οδούς Εγνατία και Αντιγονιδών. Νωρίτερα ολοκληρώθηκε και η πορεία των μελών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης έχουν ανοίξει και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI