Meteo για κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές ευνοείται η δημιουργία υδροστρόβιλων/ανεμοστροβιλων

Meteo για κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές ευνοείται η δημιουργία υδροστρόβιλων/ανεμοστροβιλων Facebook Twitter
0

Νεότερα για την κακοκαιρία και το πώς θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα, παρέχει με ενημέρωση η υπηρεσία Meteo.

Σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 23/09/2019 και από τα βορειοδυτικά, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Παράλληλα, ευνοϊκές θα είναι οι ατμοσφαιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της Τρίτης 24/09 στην κατώτερη ατμόσφαιρα για την εκδήλωση μεμονωμένων υδροστρόβιλων/ανεμοστροβιλων σε περιοχές του Ιονίου και της νότιας χώρας, όπως φαίνεται στους χάρτες που ακολουθούν.

Meteo για κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές ευνοείται η δημιουργία υδροστρόβιλων/ανεμοστροβιλων Facebook Twitter
Meteo για κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές ευνοείται η δημιουργία υδροστρόβιλων/ανεμοστροβιλων Facebook Twitter

Τα φαινόμενα αρχικά θα εντοπίζονται στο Βόρειο Ιόνιο, αλλά βαθμιαία και μέχρι το ξημέρωμα της Τρίτης θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και κατά τόπους τη Μακεδονία.

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης θα επηρεαστούν τα περισσότερες ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, με τα φαινόμενα να έχουν κίνηση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Τις απογευματινές και κυρίως τις βραδινές ώρες της Τρίτης ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών της Χαλκιδικής και των Σποράδων. Εξαίρεση αποτελούν η Κρήτη και τα Νότια Δωδεκάνησα όπου τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένα.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχής κατά τη διάρκεια της Τρίτης 24/09/2019. Με κύκλους επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα και πιθανόν χαλαζοπτώσεις.

Meteo για κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές ευνοείται η δημιουργία υδροστρόβιλων/ανεμοστροβιλων Facebook Twitter

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 25/09 τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και σε μεμονωμένες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, αλλά μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ

 

Έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας εξέδωσε η ΕΜΥ την Δευτέρα το πρωί με το οποίο προειδοποιεί για καταιγίδες, χαλαζόπτωση και θυελλώδεις ανέμους.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ΕΜΥ, πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Δευτέρα (23-09-2019) και από τα βορειοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

1. Σήμερα Δευτέρα (23-09-2019) από αργά το βράδυ θα επηρεαστούν το Ιόνιο και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη (24-09-2019) η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

2. Αύριο Τρίτη (24-09-2019) τα ισχυρά φαινόμενα, τα οποία στη δυτική Ελλάδα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν, πιθανώς να επηρεάσουν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Από αργά το απόγευμα της Τρίτης (24-09-2019) και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (25-09-2019) θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM