«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το περιστατικό στην Λέρο» αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε νέα ανακοίνωσή του.

 

Με ανακοίνωσή του, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού γνωστοποίησε ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) από τις αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

 

Επιπρόσθετα, στην ανακοίνωση του ΓΕΝ αναφέρεται ότι «υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία. Το οριστικό αποτέλεσμά της, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας».

 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το ΓΕΝ προέβη σε διευκρινήσεις σχετικά με το τι υλικό έχει χαθεί διαψεύδοντας δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για 140 νάρκες κατά προσωπικού.

 

Στην σχετική ανακοίνωση το ΓΕΝ τονίζει πως τα δημοσιεύματα είναι αναληθή και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Επιπρόσθετα αναφέρεται ότι το Πολεμικό Ναυτικό δεν διαθέτει στο οπλοστάσιό του στρατιωτικό υλικό που αντίκειται σε διεθνείς συνθήκες – συμφωνίες.