Στους 2.500 ανέρχονται τελικά οι γιατροί που αντιμετωπίζουν απειλή εξόδου από τον ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται για όσους κατέχουν «χειρουργικές ειδικότητες», που σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας δεν είναι συμβατές με την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη (πρωτοβάθμια). Σύμφωνα με το «Έθνος» οι συγκεκριμένοι γιατροί θα τεθούν σύντομα σε κινητικότητα ή και σε απόλυση.

 

Η εξαγγελία του υπουργού Υγείας πως ο ΕΟΠΥΥ, θα μετατραπεί σε «αγοραστή υπηρεσιών»-κάτι που επιβεβαίωσε χθες και η υφ. Υγείας Ζάτα Μακρή διαψεύδοντας πάντως  «ξαφνικό θάνατο» του οργανισμού, σημαίνει ότι τα πολυϊατρεία του θα μεταφερθούν στο ΕΣΥ.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σταματά και η οδοντιατρική περίθαλψη στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ-παρά την πληθώρα ραντεβού-και πλέον η εναλλακτική πρόταση που εξετάζει ο πρόεδρος του Οργανισμού Δ. Κοντός είναι να περιληφθεί στον προϋπολογισμό του 2014 κονδύλι 60 εκατ. ευρώ. Το ποσό θα δοθεί στην Οδοντιατρική Ομοσπονδία και από εκεί σε οδοντιάτρους που θα εξετάζουν ασφαλισμένους. Εκτιμάται πως για κάθε σφράγισμα ο ΕΟΠΥΥ θα καλύπτει μόλις 7 ή 8 ευρώ.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr