Φωτιά στην Κέρκυρα: Έτοιμοι να εκκενώσουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι στο Παλαιοχώρι

Φωτιά στην Κέρκυρα: Έτοιμοι να εκκενώσουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι στο Παλαιοχώρι Facebook Twitter
Φωτογραφία kerkirasimera.gr
0

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 3:30μ.μ στην περιοχή Κρητικά, στην Λευκίμμη της Κέρκυρας.

«Δεν έχει δοθεί εντολή εκκένωσης χωριών», εξηγεί εκπρόσωπος της πυροσβεστικής στο LiFO.gr, διαψεύδοντας τα σχετικά δημοσιεύματα. Μόνο «οι κάτοικοι στο Παλαιοχώρι βρίσκονται σε ετοιμότητα για να φύγουν, λόγω των καπνών, δεν απειλείται άμεσα κατοικημένη ζώνη», εξηγεί η ίδια πηγή. 

Στο σημείο πνέουν αυτή την ώρα άνεμοι έντασης 4 μποφόρ και οι φλόγες που έκαιγαν αγροτικές εκτάσεις έχουν περάσει τώρα σε δασική έκταση. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 34 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 3 Α/Φ, 2 PZL και 1 Ε/Π. Συνδράμουν 2 οχήματα ΟΤΑ και 1 υδροφόρο. 

Πάντως σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Νικολέτα Πανδή, που επικαλούνται τοπικά μέσα, έχει δοθεί προληπτικά εντολή εκκένωσης δύο χωριών (Παλαιοχώρι και Νεοχώρι) αλλά η πυροσβεστική δεν επιβεβαιώνει μέχρι στιγμή αυτές τις πληροφορίες. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM