Θεσσαλονίκη: Η Ροτόντα καθαρίζει από τα γκράφιτι

Θεσσαλονίκη: Η Ροτόντα καθαρίζει από τα γκράφιτι Facebook Twitter
2

Τον καθαρισμό των γκράφιτι από τη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης ανέλαβε με πρωτοβουλία της η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι «σε άμεση συνεννόηση και υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης, ειδικό συνεργείο ξεκίνησε χθες τον καθαρισμό και την απομάκρυνση της άναρχης εφαρμογής γκράφιτι από τον περίβολο του μνημείου της Ροτόντας». Από την πλευρά της, η γενική διευθύντρια της Πολιτιστικής Εταιρείας εξέφρασε την ελπίδα «η πρωτοβουλία αυτή να αγκαλιαστεί και από άλλους φορείς, ακόμα και τους κατοίκους της γειτονιάς, και να λειτουργήσει καταλυτικά για τη διατήρηση της καθαρής εικόνας του συγκεκριμένου, αλλά και άλλων μνημείων».

Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος γνωστοποίησε ότι θα εξετάσει την προοπτική και τις δυνατότητες μακροχρόνιας συντήρησης και φροντίδας του χώρου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τη συμμετοχή της γειτονιάς.

Θεσσαλονίκη: Η Ροτόντα καθαρίζει από τα γκράφιτι Facebook Twitter

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος

H Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, έχοντας ως βασικό στόχο την ανάδειξη της ταυτότητας της Θεσσαλονίκη μέσα από την ιστορία και τον πολιτισμό της, αλλά παράλληλα και την προώθηση πρωτοβουλιών για τον πολιτισμό της καθημερινότητας και τη βελτίωση της εικόνας της πόλης, λαμβάνει την πρωτοβουλία για τον καθαρισμό των γκράφιτι στη Ροτόντα.
Σε άμεση συνεννόηση και υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης, ειδικό συνεργείο ξεκίνησε χθες τον καθαρισμό και την απομάκρυνση της άναρχης εφαρμογής γκράφιτι από τον περίβολο του μνημείου της Ροτόντας, ένα από τα πλέον εμβληματικά και τουριστικά επισκέψιμα μνημεία της πόλης, ένα μνημείο που συμβολίζει τη πολυπολιτισμική ταυτότητα της πόλης. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

«Είναι εμφανές πλέον ότι τα μνημεία της Θεσσαλονίκης πλήττονται από μια σειρά βανδαλισμών, γεγονός που αποτελεί μια δυσάρεστη υποβάθμιση του περιβάλλοντος της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και των επισκεπτών της πόλης» αναφέρει η Γενική Διευθύντρια της Πολιτιστικής Εταιρείας, Βίκη Παπαδημητρίου. «Πιστεύοντας στη δύναμη του αποτελέσματος, η Πολιτιστική Εταιρεία ξεκίνησε την παρέμβαση για την απομάκρυνση των γκράφιτι από τον περίβολο της Ροτόντας. Ευελπιστούμε η πρωτοβουλία αυτή να αγκαλιαστεί και από άλλους φορείς, ακόμα και τους κατοίκους της γειτονιάς, και να λειτουργήσει καταλυτικά για τη διατήρηση της καθαρής εικόνας του συγκεκριμένου, αλλά και άλλων μνημείων».

Μετά την ολοκλήρωση του έργου καθαρισμού, και την παράδοση του μνημείου στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης, η Πολιτιστική Εταιρεία θα εξετάσει την προοπτική και τις δυνατότητες μακροχρόνιας συντήρησης και φροντίδας του χώρου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τη συμμετοχή της γειτονιάς.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ

σχόλια

2 σχόλια
Το graffiti και το tagging είναι μορφές αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Δεν είναι ελεύθερη έκφραση. Αλλά στην Ελλάδα νοούμε την αναρχία ως δημοκρατία.Η χρόνια δε αναρχία γεννά ένα αίσθημα αυτοδικίας, που είναι ένα ξέχωρο αδίκημα. Έτσι δεν έχουμε μόνο τους πρωτογενώς παρανομούντες έχουμε και τους αντανακλαστικά παρανομούντες. Και όλα αυτά διότι η επίσημη πολιτεία ποιεί την νήσσαν εδώ και χρόνια.Και εμείς, οι πολίτες, μισούμε την αστυνομία, την αστυνόμευση, την επιβολή ποινών, την τήρηση της τάξης (σ.σ. όλα αυτά είναι χουντικά-φασιστικά).Προτιμάμε μια φορά στα χίλια χρόνια να πληρώνουμε για να καθαρίζουμε τις μουτζούρες παρά να πιάσουμε και να καταδικάσουμε τους δράστες της μουτζούρας.Καμιά φορά σκέφτομαι ότι το μισό εκατομμύριο φίλων και αδερφών που έχουν φύγει με την κρίση σώθηκαν από τον χρόνιο παραλογισμό.