ΕΦΕΤ: Ανακαλείται κιμάς κοτόπουλο με σαλμονέλα

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται κιμάς κοτόπουλο με σαλμονέλα Facebook Twitter
0

Την ανάκληση κιμά κοτόπουλου με σαλμονέλα απαίτησε ο ΕΦΕΤ. 

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος Μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων» έτους 2019, προέβη σε δειγματοληψία κιμά κοτόπουλου, με την εμπορική ονομασία «ΚΙΜΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΩΠΟΣ», με ημερομηνία παραγωγής 03/06/19 και ημερομηνία λήξης 08/06/19.

Το προϊόν διακινείται από την εταιρεία Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας και, σε συνεργασία με το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας (Salmonella spp.) στο ανωτέρω δείγμα. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται κιμάς κοτόπουλο με σαλμονέλα Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ERMINIO ΑΤΤΙΚΗ

Ελλάδα / Η κακοκαιρία Erminio σάρωσε την Αττική αφήνοντας πίσω της εικόνες καταστροφής

Η κακοκαιρία πέρασε αφήνοντας βαθύ αποτύπωμα στο λεκανοπέδιο, υπενθυμίζοντας την ανάγκη για επαγρύπνηση και έγκαιρη ανταπόκριση στις φυσικές καταστροφές που πλήττουν την περιοχή
THE LIFO TEAM