Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το τελευταίο πρωτοσέλιδο της εφημερίδα «Μακελειό», το οποίο επιτίθεται με χυδαίες εκφράσεις σε γυναίκες πολιτικούς, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης. 

 

Το πρωτοσέλιδο δημοσιεύτηκε στις 9 Μαρτίου, μία μέρα μετά την Ημέρα της Γυναίκας. Φιλοξενεί φωτογραφίες γνωστών πολιτικών (Ρένα Δούρου, Όλγα Γεροβασίλη, Έφη Αχτσιόγλου, Έλενα Κουντουρά κ.α.) τις οποίες καθυβρίζει με χυδαίους χαρακτηρισμούς. 

 

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων χαρακτήρισε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» ως «κρεσέντο χυδαιότητας», τονίζοντας ότι μέσα σε μία φράση συγκεντρώνεται όλος ο σεξισμός και ρατσισμός «που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μόλις περάσουν το κατώφλι του "φυσικού τους χώρου", του σπιτιού τους».

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μην συνεχιστεί αυτό το αίσχος».

 

Όμως», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η τιμωρία από τη δικαιοσύνη δεν αρκεί. Απαιτείται η καταδίκη από σύσσωμο τον δημοκρατικό κόσμο και τις πολιτικές δυνάμεις». «Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να κυλιστεί στο βούρκο του «Μακελειού».

 

Ζητά παρέμβαση εισαγγελέα 

 

Στη φασιστική χυδαιότητα του «Μακελειού» και το «εμετικό του πρωτοσέλιδο» αναφέρθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία.

 

Με σχετική ανάρτησή της στο facebook, υπογραμμίζει ότι «θα έπρεπε ήδη να έχει υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση» και τονίζει ότι η ίδια απορεί με την ολιγωρία.

 

 Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναπαράγει το πρωτοσέλιδο στην ανάρτησή της στο facebook, τονίζοντας ότι «συνειδητά» δεν δίνει χώρο και προβολή «σε κάποιον που συστηματικά αναπαράγει τέτοιου είδους "απόψεις"

 

 

 

Για «απίστευτη χυδαιότητα» κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης αναφερόμενος στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό», υπογραμμίζοντας: «Η σιωπή απέναντι στον φασιστικό οχετό, είναι συνενοχή!». Ο κ. Παπαδημούλης προαναγγέλλει ότι θα διεθνοποιήσει το ζήτημα.

 

 Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει:

 

«Η απίστευτη χυδαιότητα του πρωτοσέλιδου του "Μακελειού", επιβάλλει την άμεση αντίδραση της Δικαιοσύνης, της ΕΣΗΕΑ κ κυρίως την απόλυτη καταδίκη και απομόνωση, από όλα τα κόμματα που σέβονται την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Η σιωπή απέναντι στον φασιστικό οχετό, είναι συνενοχή!.

 

H ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας 

 

Μια μέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών...»

 

9 Μαρτίου, μία μέρα μετά τη Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών , ξυπνήσαμε με ένα από τα πιο σεξιστικά εξώφυλλα εφημερίδας της δεκαετίας.

 

Σε ένα κρεσέντο χυδαιότητας, βλέπουμε οκτώ πρόσωπα σημαντικών γυναικών της δημόσιας ζωής, υπουργών, βουλευτριών, υποψηφίων αιρετών και της συζύγου του πρωθυπουργού να χαρακτηρίζονται ως «πουταναριό» ενός άντρα, συγκεντρώνοντας σε μία φράση όλο το σεξισμό και ρατσισμό που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μόλις περάσουν το κατώφλι του «φυσικού τους χώρου», του σπιτιού τους.

 

Ούτε εκπλησσόμαστε, ούτε σοκαριζόμαστε. Δεν είναι δα και το πρώτο σεξιστικό εξώφυλλο που βλέπουμε, ούτε το τελευταίο, ιδίως σε προεκλογική περίοδο. Και επειδή ακριβώς έρχεται μετά την 8η Μαρτίου, επειδή αφουγκραστήκαμε χθες όλες αυτές τις γυναίκες, άνδρες και οργανώσεις που βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν την ισότητα, γνωρίζουμε ότι μας βρίσκει δυνατές και ενωμένες.

 

Ώριμες να αντιληφθούμε ότι η Ισότητα των Φύλων δεν είναι θέμα μιας ημέρας, αλλά συστηματικής και επίμονης συλλογικής προσπάθειας. Συνειδητοποιημένες για την ανάγκη να περιθωριοποιήσουμε τους σεξιστές και τα προϊόντα τους, να αναδείξουμε νέες γυναίκες δημοσιογράφους και εκδότριες, που θα πάρουν θέσεις ευθύνης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

 

Έτοιμες να στηρίξουμε γυναίκες οποιασδήποτε δημοκρατικής παράταξης στις εκλογές, να τις βάλουμε στη διοίκηση των Δήμων και των Περιφερειών, να τις βάλουμε στη Βουλή, να αυξήσουμε τόσο τον αριθμό τους που κανένα εξώφυλλο δεν θα τις χωράει πια.

 

Αποφασισμένες να περάσουμε σε δράση.