«Το αμάξι μού πήρε το παιδί από το χέρι, το πέταξε ψηλά»: Συγκλονίζει η μητέρα της 8χρονης στην Κέρκυρα

«Το αμάξι μού πήρε το παιδί από το χέρι, το πέταξε ψηλά»: Συγκλονίζει η μητέρα της 8χρονης στην Κέρκυρα Facebook Twitter
0

Τις δραματικές στιγμές που βίωσε βλέποντας την 8χρονη κόρη της να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια, όταν παρασύρθηκε από δύο οχήματα στην Κέρκυρα, περιέγραψε η μητέρα της.

«Ακούω ένα βουητό και ένιωσα έναν αέρα. Και με ρίχνει κι εμένα κάτω και το παιδί μου μού το πήρε από το χέρι. Πέταξε ψηλά το παιδί μου και πήγε σε ένα άλλο αυτοκίνητο», είπε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της 8χρονης. 

Ο πατέρας της αποδίδει τον τραγικό θάνατο του παιδιού στην έλλειψη φωτισμού και σηματοδότη αλλά και την υψηλή ταχύτητα των αυτοκινήτων. «Εδώ στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Δεν είναι αμαρτία; 8 χρονών το παιδί έφυγε», ανέφερε ο πατέρας.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, τα τραύματα στο 8χρονο κορίτσι δείχνουν ότι τα αυτοκίνητα κινούνταν με ταχύτητα πολύ μεγαλύτερα των 30 χιλιομέτρων, που είναι το μέγιστο όριο στο σημείο. 

«Από τη στιγμή που έχω τέτοια πλήξη της κοιλιακής χώρας με τέτοια μορφή αντιλαμβάνομαι ότι η ταχύτητα δεν ήταν μικρή. Δεν μπορώ να πω αν ήταν πάνω από 80 ή κάτω από 70 χιλιόμετρα, όμως δεν ήταν 30-40 χλμ», σημείωσε η ιατροδικαστής.

Μέσω των δικηγόρων του, ο ένας από τους δυο εμπλεκόμενους οδηγούς, είπε πως το παιδί έπεσε στο παρμπρίζ του οχήματός του ήδη σοβαρά τραυματισμένο.

Οι δύο οδηγοί, ένας 44χρονος και ένας 42χρονος, αντίστοιχα, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους βαρύνονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, όπου διέταξε να αφεθούν σήμερα ελεύθεροι, αλλά όρισε τακτική δικάσιμο της υπόθεσης την 1η Φεβρουαρίου.

Η κηδεία του μικρού κοριτσιού θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ