Τεράστιες ποσότητες χασίς σε μορφή «σοκολάτας» εντόπισαν οι λιμενικές αρχές στην Κρήτη, ύστερα από πολύωρη έρευνα στο πλοίο «ΝΟΚΑ», το οποίο είναι αγκυροβολημένο στο Ηράκλειο. 

 

Όπως μεταδίδει το Cretapost, το πλοίο είχε εντοπιστεί στα ανοιχτά της Κρήτης την περασμένη εβδομάδα.

 

Μεταφέρθηκε στο λιμάνι Αθερινόλακκου στη Σητεία και ξεκίνησε έλεγχος από τις αρχές, καθώς υπήρχε πληροφορία πως μετέφερε ύποπτο φορτίο.

 

Το «ΝΟΚΑ» έχει σημαία Συρίας και  ξεκίνησε πριν λίγες μέρες το ταξίδι του από το λιμάνι της Λαττάκειας στη Συρία ενώ προορισμός του ήταν η Λιβύη.

 

Στις πρώτες έρευνες δε βρέθηκε τίποτα και αποφασίστηκε το πλοίο να μεταφερθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου οι έρευνες συνεχίστηκαν με τη συμμετοχή ειδικής ομάδας και εκπαιδευμένου σκύλου. 

 

Ύστερα από πάνω από 48 ώρες τελικά διαπιστώθηκε πως τα κοντέινερ του πλοίου είχαν διπλό πάτο. Πάνω υπήρχαν διάφορα προϊόντα και από κάτω πάτο υπήρχε το χασίς σε μορφή «σοκολάτας».

 

Οι πρώτες έρευνες στα οκτώ κοντέινερ είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθούν πάνω από έξι τόνους χασίς, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει περίπτωση τελικά να αποδειχθεί πως το πλοίο μετέφερε τη διπλάσια ποσότητα. 

 

Το πλήρωμα του πλοίου βρίσκεται από χθες το απόγευμα στα χέρια των λιμενικών αρχών. 

 

Πρόκειται για έντεκα άτομα και συγκεκριμένα για δέκα Σύρους και έναν Ινδό οι οποίοι πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη.