Ένοχος κρίθηκε ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Ιωάννης Σμπώκος για την υπόθεση των ρωσικών οπλικών συστημάτων TOR-M1.

 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τον Ιωάννη Σμπώκο για παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

 

Ένοχοι κρίθηκαν επίσης ο Πέτρος Χριστοδουλίδης και ο Γιώργος Καμάρης, επιχειρηματικό στέλεχος της εταιρείας Clavis. Αντίθετα, το δικαστήριο αθώωσε τον Γιώργο Χριστοδουλίδη και τον επιχειρηματία Πάνο Γερμανό.

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR-M1, επί υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, πραγματοποιήθηκε μέσω της Clavis.

 

Η εταιρία φέρεται να ιδρύθηκε από τον Γιώργο Καμάρη με διαχειριστές τους αδελφούς Χριστοδουλίδη, ενώ εμφανιζόταν ότι ήταν «συμφερόντων Σμπώκου».

 

Σύμφωνα πάντα με την δικογραφία, στην Clavis διοχετεύθηκαν και διακινήθηκαν ποσά συνολικού ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φέρεται να έλαβε ως «μίζα» ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών. Συνολικά, εκτιμάται ότι περίπου από τα 90 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν ως «δώρα» για την προμήθεια του ρωσικού οπλικού συστήματος.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr