Δεκατρείς συλλήψεις για τα επεισόδια στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Δεκατρείς συλλήψεις για τα επεισόδια στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε 66 προσαγωγές, δεκατρείς εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις, προχώρησε η αστυνομία, για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στην Αθήνα, στις συγκεντρώσεις για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τρία άτομα τραυματίστηκαν, δύο αστυνομικοί που διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και ένας πολίτης. 

Τα επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος, κατά την διάρκεια του μαθητικού - φοιτητικού συλλαλητηρίου και το βράδυ, που ήταν και τα σοβαρότερα, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Νεαροί κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα, έβαλαν φωτιές και έριξαν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες, καδρόνια και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

Παράλληλα, δύο εδικά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν ρίψεις νερού στα Εξάρχεια, προκειμένου να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους.


Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Δεκαπέντε συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη όπου η αστυνομία συνέλαβε συνολικά 15 άτομα, έχοντας νωρίτερα προχωρήσει σε 52 προσαγωγές. 

Επεισόδια στον Βόλο

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν και στον Βόλο, όταν κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα και άναψαν φωτιές στο κέντρο της πόλης, στην περιοχή γύρω από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και προέβησαν σε 20 προσαγωγές, εκ των οποίων δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

 
 
 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και thestival.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM