Όρους στην αποφυλάκιση βάζει ο Σάββας Ξηρός: Δεν βγαίνω με βραχιολάκι

Όρους στην αποφυλάκιση βάζει ο Σάββας Ξηρός: Δεν βγαίνω με βραχιολάκι Facebook Twitter
7

Παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το αίτημα αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, ο ίδιος είναι ρητός και κατηγορηματικός στους όρους, καθώς αποκλείει το βραχιολάκι.

«Αν μου πουν να βγαίνω με βραχιολάκι, δεν θα βγω, δεν θα το δεχτώ, εδώ θα μείνω. Mε το βραχιολάκι δεν βγαίνει, μπαίνεις. Μπαίνεις στην επίβλεψη μιας εταιρίας που είναι υπεύθυνη για εγκλήματα. Θέλετε εσείς να σας βάλουν κάτω και να σας μαρκάρουν. Ας βάλουν περιορισμό κατοίκων, ας βάλουν άρματα γύρω – γύρω από το σπίτι. Το βραχιολάκι, είναι ο τρόπος που σκλαβώνουν σιγά – σιγά την Ελλάδα. Οταν κάποιος κρατούμενος δεν μπορεί να βάλει βραχιολάκι για λόγους υγείας, ο νόμος κάτι πρέπει να προβλέψει», δήλωσε ο Σάββαρος Ξηρός στο Θέμα 104,6.

Σχετικά με τις αντιδράσεις γύρω από την αποφυλάκισή του, ο Σάββας Ξηρός, είπε «προφανώς αυτοί που αντιδρούν θα πρέπει να μάθουν κάποια πράγματα για τον νομικό πολιτισμό της Ελλάδας. Το θέμα είναι νομικό».

«Έχω κάνει άλλες έξι αιτήσεις για αποφυλάκιση για ανήκεστη βλάβη, αλλά έχουν απορριφθεί. Τώρα έχω κάνει τα 16 χρόνια, για εμένα είναι 32 και τυπικά έχω 27 χρόνια, δηλαδή αυτά που προβλέπει ο νόμος Παρασκευόπουλου, τα έχω κάνει τριπλάσια. Το πώς μεταχειρίζεται τους νόμους η δικαιοσύνη τους ξέρουμε όλοι. Αν εφαρμοστεί ο νόμος θα βγω, αλλά πιο πολλές πιθανότητες για εμάς τους φτωχούς είναι να κερδίσουμε την ρουλέτα. Δεν αισθάνομαι αδικημένος, ξέρω ποιος είναι ο ρόλος της. Ξέρω ότι τον εφαρμόζει αλα καρτ. Αν είχα κάνει καριέρα και είχα λεφτά, θα είχα άλλη αντιμετώπιση», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Αναφορικά με τα εγκλήματά του, ανέφερε πως έχει ζητήσει συγνώμη από το 2013 για τις πράξεις του, η οποία έγινε δεκτή μόνο από την Ντόρα Μπακογιάννη. «Το θέμα της συγγνώμης είναι πολύ προσωπικό, έχω ζητήσει από το 2013. Πρέπει και η άλλη πλευρά να μάθει να συγχωρεί. Η συγγνώμη σε ένα πάνελ έγινε δεκτή μόνο από την Ντόρα Μπακογιάννη», είπε χαρακτηριστικά. 

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
"προφανώς αυτοί που αντιδρούν θα πρέπει να μάθουν κάποια πράγματα για τον νομικό πολιτισμό της Ελλάδας."Δουλευομαστε σωστα;; Οταν σκοτωσε τοσα ατομα συνειδητα, τον ειχε χ#σμενο τον νομικο πολιτισμο, τωρα τον εκμεταλλευεται για να γλυτωσει τις ποινες των πραξεων του; Χωρις την παραμικρη μετανοια για τις πραξεις του;
Επειδή η βόμβα δεν σκότωσε κάποιον αθώο αλλά έσκασε σε αυτόν θα πρέπει να βγει από την φυλακή και να πληρώνουμε καμιά εικοσαριά αστυνομικούς να τον φυλάνε από τους Αμερικάνους.
Δε μας έφταναν οι άδεις στον Κουφοντίνα και η μεταφορά του σε αγροτικές φυλακές, τώρα θα έχουμε και τον Ξηρό να τριγυρνάει ανέμελος στα λιβάδια; Ελπίζω πως όχι. Ας βγάλουν άλλο νόμο να ακυρώσουν αυτό το έκτρωμα του Παρασκευόπουλου, επιτέλους!
(α) Λάτρεψα το "Σάββαρος".(β) Καριέρα έκανε, ο Σάββαρος.(γ) Το ότι ενδιαφέρεται για το πως σκλαβώνεται σιγά-σιγά η Ελλάδα με ξεπερνάει. Ο άνθρωπος για χάρη του οποίου το State Department μας κατέτασσε για χρόνια στις χώρες που υποθάλπουν την τρομοκρατία.(δ) Κρίνει και τη δικαιοσύνη το πηδί. Έχει και άποψη το πηδί που ζήτησε και συγγνώμη... Και λυπήθηκε που δεν τον συγχώρεσαν... Αφού τον πιάσαν...[Σε ποια άλλη χώρα τόσος παραλογισμός; Που;]