Ποινή φυλάκισης 4 ετών στις γυναίκες που έριχναν λάδι σε εκθέματα μουσείων

Ποινή φυλάκισης 4 ετών στις γυναίκες που έριχναν λάδι σε εκθέματα μουσείων Facebook Twitter
7

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε κάθε μία από τις δύο γυναίκες, που είχαν προβεί σε βανδαλισμούς σε μουσεία, ρίχνοντας λάδι σε εκθέματα.

Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και όρισε τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης τους μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι βανδαλισμοί είχαν σημειωθεί σε τρία μουσεία: Βυζαντινό Μπενάκη και Εθνικό Ιστορικό.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπαλλήλων των τριών μουσείων, που αναγνώστηκαν στο δικαστήριο, οι γυναίκες προκάλεσαν φθορές σε εκθέματα σε κάποια από τα οποία η λιπαρή ουσία που έριξαν έχει αφήσει σημάδια.

Από τις καταθέσεις προκύπτει ότι μεγαλύτερη ζημιά υπέστησαν αντικείμενα από ξύλο, όπως ξύλινος σταυρός στο Βυζαντινό Μουσείο, ενώ σημάδια έμειναν και σε μαρμάρινα αντικείμενα.

Οι κατηγορούμενες υποστήριξαν ότι προχώρησαν στις πράξεις τους «υπό την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος», ώστε να κοπούν «οι επαφές με τα κακά πνεύματα».

Στην αγόρευση του ο Εισαγγελέας τόνισε ότι οι δύο γυναίκες συγχέουν τα πράγματα «υπό καθεστώς ακραίας θρησκοληψίας».

Διευκρίνισε επίσης ότι δεν «τίθεται θέμα παραλογισμού υπό την έννοια του ακαταλόγιστου» και ζήτησε να καταδικαστούν χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Ποινή σιγά τα αυγά δηλαδή. Ελεύθερες θα κυκλοφορούν με απλή απαγόρευση εξόδου και επισκέψεις σε ΑΤ. Σιγά μην πληρώσουν πάνω από 7000 ευρώ η καθεμιά. Εαν δεν πληρώσουν, θα φυλακιστούν?
Σε ένα κράτος και σε μια κοινωνία πολιτών που αξιώνει σεβασμό - όπως προφανώς θεωρεί αυτονόητο ο/η WhateverGetsYouGoing -, η ερώτηση "θα φυλακιστούν?" δεν έπρεπε καν να περνάει από το μυαλό μας.Αν περνάει, είμαστε άξιοι της μοίρας μας και δεν μας φταίνε οι Βουλγάρες !
Ωραία. Για πες μας τότε, τι ποινή θα έπρεπε να είχε επιβληθεί. Τόσος ντόρος έγινε για εκείνες και τελικά μάλλον στα ελαφρά της Δικαιοσύνης πέσανε ΚΑΙ αυτές. Απάντηση όμως σχετικά με την μη πληρωμή δεν πήρα.
Εύκολο να γίνει, αν προσφερθείτε εσείς ή όποιος άλλος να καταβάλει τα χρήματα εξαγοράς της ποινής τους και το κόστος της απέλασης (η απαγόρευση εξόδου επιβλήθηκε μέχρι να πληρώσουν).Αλλιώς και ατιμώρητες και ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ να πληρώσουμε το ταξιδάκι (θα μπορούσαν δε οι θρησκόληπτες να ήταν και Ρωσίδες, όχι από εδώ δίπλα). Μην γράφουμε για να εκτονωθούμε.
WhateverGetsYouGoing 08.03'Μάλλον μέσα στην εμπάθειά σας ("Βουλγάρες ; ξου"), δεν έχετε καταλάβει ότι στο δικαστήριο τις οδήγησαν ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ. Η απέλαση από μόνη της δεν είναι τιμωρία αλλά το καλύτερο για αυτές. Και δίνει και το μήνυμα σε άλλες όμοιές τους να έρθουν ή και οι ίδιες να ξαναέρθουν για ταξιδάκι χωρίς κόστος επιστροφής. Τόσο σοβαρό από άποψη δικαιοσύνης αυτό που λέτε !Και πείτε μας, ΑΝ ΟΙ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΕΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ, τι θα τις κάνατε ; Θα τις αφήνατε ατιμώρητες να πάνε αύριο σε άλλο μουσείο ; ΥΣ Κανείς δεν απαίτησε να ζητήσετε άδεια για ό, τι γράφετε, αλλά από την στιγμή που λέτε δημόσια ΝΟΜΙΚΑ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ θεωρίες, υπόκειστε σε κριτική - με το δικό μας επίσης ελεύθερο δικαίωμα να ερμηνεύσουμε όπως θέλουμε την στάση σας.